САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 870075Укупно посета:
  • 2665313Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ДОБАР РАД НА СВИМ ПОЉИМА

Председништво СУБНОР-а Србије констатовало је да је низ активности организације у протеклим месецима успешно реализован и доприноси даљем напретку свих наших многобројних одбора и настојањима државе да се спрече покушаји појединачних рушитеља да скрену развој и напредак Србије.

На седници су посебно наглашене свечаности обележавања 20. годишњице НАТО агресије на СРЈ, годишњица пробоја Сремског фронта, 9. мај Дан победе – положени су венци на Гробље ослободилаца Београда, одржана је државна академија на Коларчевом народном универзитету. Круна обележавања била је величанствена војна парада у Нишу где су Војска Србије и МУП Србије показали високу обученост и спремност да у сваком тренутку бране слободарство и антифашистичку опредељеност нашег народа, не посезајући ни у једном тренутку за туђим територијама а у исто време бранећи свој интегритет и у разним приликама енергично чувају слободу. На паради у Нишу коју је посматрало више десетина хиљада становника Србије, био је као гост председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић.

Светомир Атанацковић известио је о раду Покрајинског одбора Војводине.

Секретар Милош Богићевић је подсетио да је месним организацијама достављен урађен детаљан Извештај о раду за 2018. годину и План рада за 2019.

Душанка Лукић Хавелка говорила је о пет саветовања о стању и правима бораца.

Жељко Зиројевић известио је о раду Рашког, Шумадијског, Поморавског и Ужичког округа. Констатовао је како су спроведене све планиране активности, а посебно је истакао податак да је обележавању годишњиве пробоја Сремског фронта 12. априла присуствовало 180 деце из Шумадије.

Драгољуб Ђорђевић је изнео да је на територији Вршца у СУБНОР примљено 100 нових чланова (од чега 29 млађих од 18 година).

Михајло Мирковић посебно је похвалио лист „Борац“, нагласивши да је то изванредно гласило и садржајно и што се тиче ликовно – техничке опремљености.

Зденко Дупланчић је рекао да је приоритет у наредним месецима обележавање Дана борца и Дана устанка у Белој Цркви.

Директор Специјалне болнице за рехабилитацију „Бањица“, чији је СУБНОР оснивач, Предраг Стојановић изнео је Извештај о раду за период од 4 године. Суштина је да од 2015. године константно присутан раст у свим сегментима рада. Реновирани су комплетни капацитети „Бањице“, подигнут је ниво услуга, што је допринело повећању броја ноћења и коришћења других здравствених аранжмана, а и омогућило, за кориснике прихватљиво, повећање цена.

Донете су Одлуке о разрешењеу досадашњих и избору нових чланова Управног и Надзорног одбора за наредни четворогодишњи период. Разрешени су: др Стеван Јовић, досадашњи председник УО, Милош Богићевић, члан Надзорног одбора, а Божидар Антић председник Надзорног одбора је преминуо.

Изабрани су у Управни одбор СБ „Бањица“:

Представници оснивача: Видосав Ковачевић, председник, Ратомир Слијепчевић, Томислав Миленковић и Душанка Лукић Хавелка а представници установе биће др Славољуб Јовановић, Владимир Шаровић и Звонко Михајловић.

У Надзорни одбор СБ „Бањица“ изабрани су Жељко Зиројевић, председник, др Христо Анђелски и др Драго Јелача као представници оснивача и Ђорђе Станковић и Владица Владисављевић као представници установе.

Изнето је како телевизија „М“ из Сремске Митровице жели сарадњу са СУБНОР-ом, у склопу серијала емисија под називом „Генерал каже“.

Градски одбор СУБНОР-а Београда 29. маја одржава Годишњу скупштину на коју је одређено да иде мр Душанка Лукић Хавелка.

На седници Председништва било је речи и о доношењу новог законодавног акта о правима бораца и инвалида. Чланови Председништва, на седници којом је председавао заменик председника Видосав Ковачевић, позвали су чланове СУБНОР-а широм Србије да учествују у јавној дебати коју организује ресорно министарство и конструктивним предлозима допринесу што бољим решењима. Нарочито оним који се односе на заслужено бољи статус СУБНОР-а Србије као државотворне, патриотске, многољудне антифашистичке организације.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.