ПРЕДСЕДНИШТВО – СУМИРАЊЕ РЕЗУЛТАТА И НОВИ ПЛАНОВИ

Седница СУБНОР-а Србије, у саставу проширеним са организационим одбором за припрему и реализацију Конгреса и 30. Генералне скупштине светске федерације ветерана, одржана је 29. марта у просторијама СУБНОР-а Србије. На седници је присуствовао и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић.

Што се организације Конгреса и Скупштине, који су уприличени у Београду од 6. до 10. марта текуће године тиче, једнодушна је оцена да је све, иако увек може боље, организовано на веома високом нивоу у чему су нам,  уз покровитељство председника Републике Александра Вучића, партнери били министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Одбора за неговање традиције Владе Србије Никола Селаковић са сарадницима, као и представници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Министарства спољних послова, Безбедносно-информативне агенције и Туристичке организације Србије.

Државни секретар је изразио задовољство због беспрекорног презентовања наше Србије током Конгреса и нагласио да је СУБНОР показао колико је јак и колико способан да око себе окупи врле, вредне и часне људе – почевши од Председништва па надаље. Изразио је, такође, задовољство што СУБНОР Србије поред Другог светског, баштини и тековине свих ослободилачких ратова Србије, тако да му свакако припада посебно место међу борачким удружењима.

У СУБНОР и даље пристижу честитке за организацију овог велелепног догађаја. Колико је Србије препозната као јак и одговоран партнер у Светској федерацији ветерана, сведочи чињеница да је након 1952. године, када је одржана 3. Генерална скупштина Светске федерације ветерана у Лондону на којој је за потпредседника биран Милоје Милојевић, ове 30. Скупштине за заменика председника Светске федерације ветерана изабран председник СУБНОР-а Србије генерал – мајор Видосав Ковачевић. Уз то, пуковник-пилот Зоран Jаковљевић изабран је за 3. човека у Европском комитету, а Олга Стоиљковић и Милош Тишма за чланове Комитета за финансије.

У јеку су припреме за предстојећу седницу Извршног одбора, која ће се одржати у Сокобањи, као и припреме за обележавање годишњице пробоја Сремског фронта.

Ове године прослављамо и мали јубилеј, 75. година од оснивања СУБНОР-а, који ћемо свакако обележити на достојанствен и леп начин.

Председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић известио је Председништво о посећености сајта, које је до сада посетило преко 3 милиона људи, око 200 на дневном нивоу. Председник сматра да бисмо требали анимирати чланство да још више прати наш портал како би се упознали са мноштвом тема и догађаја који се свакодневно објављују.

Општи је закључак да организација добро ради, али да увек има места и начина да се и надаље побољшава деловање по свим питањима.

29.март 2023