ПРИЈЕМ САВЕЗА РАТНИХ ВЕТЕРАНА БУГАРСКЕ

У оквиру посете гробова палих Бугара, учесника у борби против фашизма током Другог светског рата на простору СФР Југославије, у Београду је 3. јуна 2024. године одржан састанак представника СУБНОР-а Србије са представницима Савеза ратних ветерана Бугарске.

У делегацији СУБНОР-а Србије били су заменик председника ген.потпуковник Миломир Миладиновић, председник СУБНОР-а Лаћарак Дејан Уметић и секретарица Драгана Марковић. Делегацију Савеза војних ветерана Бугарске предводила је Марија Стојанова заменица председника ветерана Бугарске и чланови Спиридон Спиридонов, Цветан Хочев и Атанас Хаџијев.

У срдачном и пријатељском разговору, уз обострано уважавање размењена су искуства из рада наведених удружења и договорена даља сарадња. Удружење Савеза ратних ветерана Бугарске наставља традицију ветерана из Другог светског рата, њихових потомака и поштовалаца. Циљ посете је прикупљање података о палим Бугарима, учесницима у борби против фашизма у Другом светском рату на простору наше земље и обнављање њихових споменика.

Заинтересовани су за наставак и проширење сарадње и размену делегација приликом обележавања значајних датума из борбе против фашизма. Начелно је договорена посета делегације бугарских ветерана да 1. новембра 2024. године присуствују обележавању 80-те годишњице ослобођења Сремске Митровице.