САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816404Укупно посета:
  • 2553710Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ТРАДИЦИЈА СЕ ВРАТИЛА КУЋИ

Председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић захвалио је Граду Београду и заменику градоначелника Горану Весићу зато што спортски центар на Дорћолу поново у свом имену, поред имена Милан Гале Мушкатировић, носи и „25. мај“ како се звао од свог оснивања.

„СУБНОР је веома захвалан Горану Весићу, који веома води рачуна о поштовању антифашистичке традиције нашег града јер се у имену спортског центра на Дорћолу поново налази и “25. мај” како се звао од како је саграђен. Веома поштујемо дело Милана Галета Мушкатировића, нашег прослављеног спортисте и изузетног човека и увек смо били за то да овај спортски центар носи и његово име али је сада додавањем “25. мај”  нађена коначно права мера па се спортски центар зове “25. мај – Милан Гале Мушкатировић”. Претходна власт која је укинула име 25. мај вероватно је хтела да поништи свако сећање на нашу славну антифашичку историју. Тако су укинули имена улица које су носиле имена ослободилаца Београда маршала Толбухина и генерала Жданова и прекинуки прославу 20. октобра. Од како је Александар Вучић на власти тај однос власти се коначно променио јер су Жданов и Толбухин добили поново улице у Београду, улице су добили и Коча Поповић и Пеко Дапчевић а 20. октобар Дан ослобођења Београда од фашистичког окупатора се поново поносно слави као што се слави 9. мај Дан победе над фашизмом. Кућа цвећа је обновљена и изграђена је сувенирница а сада је поново враћено и име 25. мај спортском центру који је под тим именом саграђен. Хвала Александру Вучићу, граду Београду и Горану Весићу на поштовању бораца против фашизма и неговању традиције антифашистичке борбе“, рекао је Душан Чукић.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
06:2418:38 CEST
ПетСубНед
min 4°C
20/7°C
26/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.