Прокупље: ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „КРВАВА ГРАНИЦА“

Поводом обележавања 24. марта Дана сећања на почетак НАТО агресије на тадашњу СРЈ 1999. године, Народни музеј Топлице, Народна библиотека „Раде Драинац“, СУБНОР Прокупља и СУБНОР Врања организовали су промоцију књиге ,,Крвава граница“ аутора потпуковника Драгутина Димчевског, зам. команданта 53. граничног батаљона на Кошарама.

На промоцији поред аутора говорили су: бригадни генерал Зоран Лубура, војници са Кошара Славиша Вучетић и Игор Величковић и Дарко Жарић, музејски саветник историчар. На почетку промоције присутне је поздравила директорка Музеја Љиљана Красић а програм је водио пуковник Анђелко Милићевић. У току промоције хор ОШ „Ћићко“ који је водила Ивана Ђурковић из Дома културе извео је неколико нумера, Анђелија Јеремић, ученица ОШ „Татко“ рецитовала је песму „Вила са Кошара“ а Мила Стојановић, ученица Медицинске школе „Пркосну песму“ од Добрице Ерића и гошћа из Грчке а родом из Куршумлије Слађана Теодоропулос своју песму „Шапат Анђела“. На крају промоције председник Скупштине СУБНОР-а Србије Мирољуб Стојчић уручио је захвалнице организаторима Музеју и Бибиотеци, кустосу Маји Димић за допринос у раду СУБНОР-а.

Уручене су и повеље Граду Прокупљу за дугогодишњи допринос у развијању традиција ослободилачких ратова коју је примила члан Градског већа за културу Милица Ерић, Дарку Жарићу и Драгану Огњановићу за свеобухватан рад у СУБНОР-у.