САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849505Укупно посета:
  • 2632270Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ШТЕТАН ПОТЕЗ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

У новијој историји српског народа није се догодио већи скандал који ће нанети велику штету не само садaшњим, већ и будућим генерацијама народа који је могао да се поноси улогом у ослободилачким и одбрамбеним ратовима за очување достојанства људског рода.

Сам чин рехабилитације је бескрупулозно политиканство које не може да служи на част свим генерацијама српског народа које су са поносом увек биле на правој страни у светским токовима.

Потпуно је јасно да то ни у ком случају не може да буде рехабилотација четничког команданта који је без и трунке гриже савести био на страни фашистичког окупатора и борио се против сопственог народа који се определио за ликвидирање таквог зла и за стицање слободе.

Нанета је непроцењива штета прогресивним снагама у Србији за даље неговање добросуседских односа са народима који су такође били на правој страни у Другом светском рату.

Истовремено у вези са тим наставиће се и даље деобе у српском народу. Невиђена еуфорија и слављење Михаиловића биће и даље велика срамота за српски народ, а потпуно је јасно да само историјска наука, на основу релевантних историјских извора, може да одреди право место сваког актера историјских збивања – стоји у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Јабланичког округа и председника Николе Илића и Градског одбора СУБНОР-а Лесковац и председника Хранислава Ракића.

 Otvoreno pismo_resize

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.