САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849073Укупно посета:
  • 2631700Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ИСТОРИЈСКА ПОДВАЛА НА ДЕЛУ

Општинска организација СУБНОР-а Неготин, која обједињује борце НОР-а, борце ратова од 91.-99. и њихове потомке и поштоваоце, као и потомке и поштоваоце свих ослободилачких ратова из друге декаде 20. века, једногласно и са отвореним истицањем патриотских осећања осуђује изрицање срамне пресуде Вишег суда у Београду од 14. маја 2015. године.

Рехабилитацијом се на индиректан начин рехабилитују све црнотројкашке групе-кољачи-којих је у организацији ДМ било на стотине. Њихов основни задатак је био да камом, ликвидирају заробљене комунисте, припаднике НОП-а, муслимане, Албанце и све друге њихове неистомишљенике. Број који је на такав начин ликвидиран,  превазилази неколико десетина хиљада људи.

Отворена сарадња четника ДМ, са окупационим снагама, пре свега фашистичке Немачке, овом се пресудом прећутно анулира, а на основу логике здравог разума, која неминовно произилази из ове пресуде Суда у Београду, кољачи-убице се проглашавају борцима за слободу, а њихове жртве за издајице и убице које је требало физички уклонити.

Све појединости о издајничкој улози Драже Михаиловића добро су знале све савезничке земље, а пре свега Велика Британија, Фрахцуска, САД, а о СССР и да не говоримо. Под њиховим утицајем, Драже Михаиловића и његовог покрета се одрекла и избегличка влада и краљ Петар из Лондона. Он је лично наредио да се сав четнички покрет Драже Михаиловића прикључи партизанима. Том наредбом су се безрезервно сагласиле савезничке земље.

Један број четника се повиновао наредби и приступио партизанским војним формација и у њиховим редовима часно и достојанствено одужили дуг према домовини и спрали љагу са својих и образа својих породица. Те западне савезничке земље то знају и данас.

Као филантропи, хуманисти и патриоте, нисмо толико храбри да би на све те лажи ћутали, а ни толико паметни да историјски лоповлук прихватимо као поштен однос према учитељици живота, а лицемерје као хуманост. Зато поручујемо неким нашим политичарима, великодостојницима Православне цркве, на челу са Патријархом, појединим носиоцима судске власти, да наша свест није на нискм нивоу да нам охоло и  бахато нуде нешто што личи на историјску сплачину коју су невешто спаковали. Поштени, хумани и истинољубљиви део света, а посебно грађани Србије, распаковати пакет лажи и са гнушањем његов садржај бацити на сметлиште историје.

Да би се то десило, до тада сви борци, симпатизери и потомци НОР-а, јединствено и самопрегорно морају да поштење извуку из лоповлука, сећање из заборава, а хуманост из лицемерја. Убеђени смо да борци,као авангарда те историјске истине, то хоћемо, можемо и морамо да реализујемо. Ако то не реализујемо можемо дочекати дан када ће овај суд, или њему сличан, Милоша Обилића прогласити за терористу и убицу једног великог цара, а Вука Бранковића рехабилитовати и ослободити симбола српског издајице.

Ко зна, можда и није издајица ако то кажу творци новог светског поретка и кројачи неке нове историје – закључује Општинска организација СУБНОР-а у Неготину.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.