САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 863343Укупно посета:
 • 2654590Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

СВАКА РЕЧ ЈЕ ЛАЖ

Србија је затрпана, посебно путем РТС – јавног сервиса свих грађана, вешћу да ће ускоро бити објављена и прочитана правна рехабилитација „недужно осуђеног на смрт стрељањем“ Драгољуба Драже Михаиловића.

То је жеља свих учесника у колаборацији са фашистичким окупатором. А они заборављају, да је баш Дража био тај који је нанео зло сопственом народу.

Докле ће Србија да трпи издају? Докле ће породице које црнину носе од почетка Другог светског рата до данашњих дана да трпе разне бунџије против истине и наносе зло своме народу?

Радио Телевизија Србије је осликавајући „заслуге“ Драже Михаиловића, знајући да је свака изговорена реч лаж, покушала да умањи значај народноослободилачке антифашистичке партизанске борбе и антихитлеровске коалиције у сламању и уништењу фашизма.

Заборављају протагонисти рехабилитације да је 12. септембра 1944. године тада њихов врховни командант Петар II Карађорђевић наредбом одредио да се „војска Краљевине Југославије у отаџбини (четници) ставе под команду маршала Југославије Јосипа Броза Тита“, да се укључе у народноослободилачки покрет. Четничке јединице које нису испоштовале наредбу, наставиле су битисање као одметници, са Дражом Михаиловићем,  као паравојне формације немачког фашистичког окупатора.

Зашто РТС сада, у време прославе победе над фашизмом, добошари у корист рехабилитације квислинга и затире сећања на устанак и народноослободилачку борбу српског народа? Рехабилитацијом личности, дела и политике окупатора не може се постићи без фалсификовања историјске истине о НОБ-и 1941-1945. године у Србији. Рехабилитацијом Драже и осталих квислинга почело је брисање догађаја и људи устанка и антифашистичке борбе, који су обележили то време, значајне и битне резултате те борбе и антиокупационе борбе народноослободилачког партизанског покрета.

Желе се избрисати сва стратишта, вешања и клања почињена од четника под командом Драже Михаиловића. Не могу се заборавити крици недужних људи, жена и деце.

Нико, па ни суд, нема право, да истину о народноослободилачкој партизанској борби кривотвори или ту борбу додели другом.

СУБНОР Војводине, њихови потомци, чврсто стоје у одбрани традиције и тековине антифашистичке борбе. Уздигнута чела прославићемо и обележити 70. годишњицу велике победе над фашизмом, ма колико се неко упињао да лажно докаже супротно. Драгољуб Дража Михаиловић је био и остао крвник свога народа.

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР СУБНОР-а АП  ВОЈВОДИНЕ       

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Протест Војводине

 • Lune каже:

  ” Verovatno je 2015. godina poslednja godina naših muka i odricanja, to je sada jasno i evidentno i samo nekakav svetski slom bi mogao da nas ukloni s tog puta,veli Tomislav Nikolić koji obavlja i dužnost predsednika Srbije.”

 • pedjaza каже:

  I ako je fašizam vojno i politički pobežen pre 70 godina, udžbenik iz fašizma još uvek nije dovršen.
  Najavljena rehabilitacija Draže Mihailovića je jedan od najsramnijih činova koji bi se mogao dogoditi u pregrštu stvari kojima se već godinama unazad uporno pokusavaju gaziti i negirati tekovine NOR-a i antifašistiističke borbe. I to baš u Srbiji, zemlji koja je u svetskom vrhu prema broju žrtava fašizma srazmerno broju stanovnika ui to vreme.
  Rehabilitacija kolaboracionista posredno znači i rehabilitaciju samih fašista, jer je njihova saradnja bila otvorena i veoma intenzivna.
  Ako presuda o rehabilitacija zaista bude donešena, to će biti velika sramota za pravosuđe i najžešći vid gaženja po žrtvama fašista i njihovi domaćih pomagača, čime će se obesmisliti istorija antifašističkog pokreta u Srbiji i na jugoslovenskim prostorima.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.