САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 809110Укупно посета:
  • 2536615Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СУСРЕТИ У ЧАСТ ОСЛОБОЂЕЊА

У склопу обележавања октобарских свечаности поводом дана ослобођења Београда у Другом светском рату, у организацији Градског одбора СУБНОР Београда у селу Пударци (општина Гроцка) одржан је скуп.

Учесници дружења, преко 150, обишли су успешну приватну фарму  „ПДМ фруит“ највећег извозника воћа у Србији. Власник са око 700 запослених, Живадин Пантелић, срдачно је дочекао госте, провео их кроз погоне.

На споменик палим борцима положени су венци СУБНОР Београда, Гроцке, Сопота, Младеновца, Барајева, делегација општине Гроцка са заменицом председника општине Живадинком Аврамовић. О борбама за ослобођење Пудараца, Гроцке и Београда, говорили су Бора Ерцеговац, председник СУБНОР Београда и Будимир Несторовић председник СУБНОР Гроцке. Посебна пажња је поклоњена Милораду Маринковићу, 94-њем борцу НОР-а из Пудараца коме је Бора Ерцеговац уручио захвалницу.

У сусрету чланица СУБНОР Гроцке и активиста жена СУБНОР Београда, домаћини су приказали више десетина ручних радова и кулинарске  специјалитете овог краја.

Први пут је организовано и такмичење чланова СУБНОР Београда у певању родољубивих песама под слоганом „И у рату и у миру, песма нас је одржала“. Свака општинска организација имала је представника. Одлуком жирија и публике у прелепој салу дома културе у Пударцима победио је 80-њи Илија Радуловић из СУБНОР Земуна.

Градски одбор СУБНОР Београда је првог септембра ђацима првацима Основне школе у Пударцима поклонио комплетан школски прибор.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
27°
Sunny
04:5320:28 CEST
WedThuFri
32/20°C
34/19°C
27/15°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.