Рашки округ: УСПЕШНЕ МЕТОДЕ РАДА СУБНОР-а

Да СУБНОР Србије и његово руководство на челу са председником, генералом Видосавом Ковачевићем води бригу о организацијама широм Србије, сведочи и посета Краљеву и Новом Пазару.

Потпредседник СУБНОР-а, академик пук.Жељко В. Зиројевић у Краљеву се састао са представницима Градског одбора и са истима одржао састанак на коме је било речи о даљем раду, активностима и јачању организације у овом раду. Том приликом упознао се са потешкоћама и проблемима у раду као и предузетим мерама на превазилажењу истих. У Народном музеју у Краљеву састао се са кустосима ради прибављања нове архивске грађе и материјала о прогнаним словенцима током 1941. године које је народ ових крајева Србије примио у своје окриље и делио са њима и добро и зло током четворогодишњег дивљања фашиста.

У Новом Пазару Зиројевић се састао са секретаром ГО СУБНОР-а Албином Мурићем који га је упознао са проблемима и потешкоћама у раду, стању спомен обележја у самом граду и околини истакавши да руководство СУБНОР-а на челу са координатором за Рашки округ др. Драганом Р. Нововићем и председником пук.проф др. Хајредином Радончићем води бригу о спровођењу свих активности уз поштовање календара догађаја а све у сарадњи са органима локалне самоуправе и другим институцијама и удружењима. Истакао је и заинтересованост за учлањење у СУБНОР као јединствену антифашистичку и патриотску организацију и изразио се изузетно похвално о новом листу „Борац“ који ће бити дистрибуиран чланству.

Потпредседник Зиројевић је обишао спомен обележја и истакао да се за кратко време активност ГО СУБНОР-а Нови Пазар осећа и да постигнути резултати обећавају као и да ће их руководствo СУБНОР-а Србије увек помагати и заједнички решавати евентуалне проблеме и потешкоће који се буду појављивали током рада.

На овај начин и овом методом рада у многоме се помаже рад организација СУБНОР-а по дубини, његово јачање и омасовљење.