САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863913Укупно посета:
  • 2655525Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ШТА ЧИНИТЕ ОДБОРНИЦИ?

Одборници Скупштине града Крагујевца (из следећих странака: СПС-а, СНС, СДС-а, ЈС, ЛДП, Покрет снага Србије БК, Покрет за наш град, ПУПС-а, Покрет слободних грађана, Заједно за Шумадију, Савез за јаку Србију и самостални одборници) донели су одлуку да једна улица у селу Десимировцу (не у граду Крагујевцу) понесе име Драже Михаиловића!

СУБНОР Крагујевца и Шумадије оштро реагује на овакву безумну одлуку и наводи следеће чињенице.

На територији Шумадије и Крагујевачког округа четничке „црне тројке“ из састава формација којима је командовао Дража Михаиловић, а под непосредном командом Николе Калабића, команданта Дражине Горске гарде и њима потчињених команданата, починили су нечувена зверства и убили велик број осведочених антифашиста и родољуба а многе предали својим господарима немачким фашистима.

Одборницима Скупштине Крагујевца нису били у памети страдања током Другог светског рата Даринке Радовић и њених малолетних кћери Радмиле и Станке које су четнички безумници зверски заклали у селу Рајковцу. Софије и Радојице Ристић, проте Јеремије Исаковића на коме је било 49 убода камом, Милице Вујадиновић, Зоре Драгачевић, Милана Томића, Бошка Раловића, Драгомира Лазаревића, Станимира Симића, Живадина Несторовића, Селене Стојић Маринковић, Вуксана Матејића и свих оних које су живота лишили Дражини крволоци.

Садашњи одборници не желе да се сете спаљених Страгара, Чумића, Горње Трешњевице, Бање, Лепенице, Крагујевца и других места где је витлала кама и разуларене банде дражиноваца.

Због свега тога а зарад истине, правде, историјског памћења и суда историје СУБНОР као осведочена антифашистичка, патриотска и ванстраначка организација диже глас против безумне одлуке одборника Скупштине Крагујевца, јер се поменути Михаиловић не може истоветити са антифашистичком Шумадијом и Србијом које су у Другом светском рату дале крупан допринос победи над фашизмом и њиховим сарадницима и као у свим значајним историјским приликама осветлали углед наше отаџбине у међународној заједници.

Најновији потез доказ је покушаја ревидирања историје и стављања на исту раван победника и поражених у Другом светском рату, што ниједан честит човек у нашој отаџбини, као ни другде у свету, неће дозволити зарад будућности и нових генерација које стасају у миру и без страха од повампирених реваншиста.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.