САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 843802Укупно посета:
  • 2617998Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

„ИСТИНЕ“ И ИСТИНА 

Они који су у све упућени већ обавештавају јавност, а нека средства информисања то и преносе као проверену истину, да је СУБНОР Србије категорички против преношења земних остатака краља Петра II, последњег југословенског краља, његове супруге, затим краљице Марије мајке Краља Петра II и осталих чланова бивше владарске куће Карађорђевић.

Да не би било више нагађања о ставу СУБНОР-а Србије обавештавамо јавност да СУБНОР не оспорава право члановима краљевске породице Карађорђевић да се сахране и буду сахрањивани у Маузолеју на Опленцу. Цивилизацијско је право да свако буде сахрањен у своју гробницу, маузолеј, крипту, па и припадници те династије. То је била југословенска династија српског порекла и не видимо и један разлог да не буду њени чланови сахрањени у Маузолеју на Опленцу, сходно правиима ктитора.

У своје време достојанствену сахрану без краљевских почасти, јер је Југославија била Република, краљице Марије на Опленцу, одобрио је председник Јосип Броз Тито. До преноса посмртних остатака Краљице Марије на Опленац није дошло, јер је према југословенским прописима лице које умре у иностранству пре сахране у земљи морало бити кремирано, чему се успротивила Православна црква, која тада није дозвољавала да се припадници српске цркве кремирају, а били су и одређени проблеми у преносу посмртних остатака.

СУБНОР Србије није био ни против приватне сахране кнеза Павла Карађорђевића и његове породице на Опленцу. Био је против државне сахране кнеза Павла, јер тај чин има веома озбиљне последице на тумачења историје које ће тек доћи до изражаја. Приватна сахрана је цивилизационо право човека. Државна сахрана је однос према делу те личности.

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.