Реаговање

ЈОШ ЈЕДАН АТАК НА ЗДРАВ РАЗУМ

Поводом захтева за рехабилитацију Милана Недића, „тобожњег душебрижника“ српског народа и председника квислиншке владе Србије 1941 – 1944 године, СУБНОР Шумадије и Поморавља изражавају најоштрије негодовање.

Коме пада на памет да рехабилитује лице које је сарађивало са немачким Трећим Рајхом, које се бавило пронемачким, расистичким и антикомунистичком пропагандом, које се 18.9.1943. године састало са Хитлером и изразило спремност да помогне у борби против свог властитог народа?!

Зар је могуће заборавити да је Милан Недић под својом командом и под надлежношћу своје владе имао Српску државну стражу и Српски добровољачки корпус које су по злу познате због злочина и масовних стрељања у Краљеву и Крагујевцу и многим другим местима у Србији?

Зар је могуће заборавити његов II добровољачки одред којим је командовао ратни злочинац Марисав Петровић и у Крагујевцу учествовао у стрељању најбољих кћери и синова Србије, ученика, професора, Јевреја, Рома – малих чистача?

Зашто вајна „српска мајка“ није предузела ништа да се спрече погроми? Како објаснити јавности, историји и њеном неумитном суду, Бањички логор у који су органи те „Недићеве власти“ довели 6.746 људи, стрељали 1.586 од чега 124 деце од 7 – 17 година (укупан број стрељаних је 3.789 лица), послали у логоре широм Србије и Немачке 6.097 лица (од чега 703 Јевреја, 354 Србина, 56 Рома, 41 Хрват, 66 осталих, а за 22.373 нема података о националној припадности).

Закон о рехабилитацији (члан 2) јасно је прописао да се „не могу рехабилитовати и немају право на враћање имовине…припадници окупационих снага…и припадници квислиншких формација.

Сасвим је јасно тумачење овог члана и недвосмислено указује да се мора поштовати. Милан Недић је Одлуком Државне комисије ФНРЈ оглашен за ратног злочинца, односно вршио је заједно са својим сарадницима исте (видети регистар лица која је вршила ратне злочине – број 5038 под којим је уписан Недић).

Јавност у Србији, а и шире, мора да дигне глас и супростави се још једном овом безочном чину. Овог пута против рехабилитације Милана Недића. Обавезују жртве, невино страдали људи, деца, жене, старци, антифашисти и патриоти Србије.