Рехабилитације и превара

ДРАЖА ТРАЖИО ПОМИЛОВАЊЕ

Подносиоци захтева за рехабилитацију ген.Драгољуба Михаиловића Драже као кључни аргуменат за правну рехабилитацију истичу да именовани није имао могућност да поднесе жалбу (молбу) другостепеном судском органу.    Или не знају или намерно заобилазе правну чињеницу да изнад врховног војног или цивилног суда, у ни једној земљи, не постоји виша судска инстанца, јер онда не би био врховни судски орган, и тако бескрајно.

Функцију другостепеног органа на пресуде овог суда у ФНРЈ имао је Президијум Народне Скупштине ФНРЈ, који је имао функцију шефа државе.

Генерал Михаиловић и други из тог процеса поднели су својеручно, 15.јула 1946, писане молбе за помиловање Президијуму Народне Скупштине ФНРЈ.

Подносици захтева за рехабилитацију или не знају за те молбе, или их намерно избегавају.

Објављујемо својеручно писане молбе за помиловање ген.Михаиловића, Драгог Јовановића поднете (што су учинили и остали оптужени из процеса) Президијуму Народне Скупштине ФНРЈ, као и одлуку овог тела.

 

Покушај преваре острашћених бивших професора Правног факултета и незнање оних који их следе не могу дуго да не буду откривене, без обзира на њихову агресивност и самоувереност  у обмањивању јавности.

Стрепимо да ће се бивши професори Правог факултета ускоро окомити на нирнбрешки судски процес и правно рехабилитовати све фашистичке злочинце одговорне за фашизам, злочине и геноцид у Другом светском рату. Ни ове фашистичке главешине нису имали правне могућности да се жале другостепеном судском органу на пресуду јер им је судио, именован од Уједињених нација, Војни суд држава антифашистичке коалиције. Можда ће познаваоци права прогледати кроз прсте Врховном војном суду Француске јер је генералу Петену, шеф француске државе, смртну казну заменио вечитом робијом.

На основу Закона о рехабилитацији, под притиском бивше власти и наводних познавалаца права, окружни судови су поништили све пресуде ратних војних судова НОВ и ПОЈ, јер осуђени сарадници окупатора нису имали могућност да се жале другостепеном судском органу, што је крунски разлог.     Свака част нашем „независном“ судству и „одабраним независним судијама“!

Информативна служба СУБНОР-а