САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816553Укупно посета:
  • 2553944Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ПУНОМ ПАРОМ НАПРЕД

СУБНОР Србије иде пуном паром напред – закључено је на седници Републичког одбора, одржаној у Београду под председништвом проф. др Миодрага Зечевића.

На дневном реду било је неколико веома значајних питања, међу којима је, без сумње, расправа о изменама и допунама Статута наше организације. Реч је о предлогу који ће ускоро, на коначно усвајање, доћи на заседање Скупштине СУБНОР-а.

Нови Статут омогућиће бољи и савременији рад, привлачан за ветеране СУБНОР-а и, у исто време, млађе и нове чланове из редова припадника одбрамбених ратова, затим потомке револуционара и учесника славне народноослободилачке борбе, поштоваоце и све антифашисте који су се придружили или већ суделују у раду.

Уводну реч је на седници Републичког одбора имао председник проф. др Миодраг Зечевић, који је, између осталог нагласио да ће Скупштини бити предложено да име СУБНОР остаје, али ће организација имати у свом саставу све борце народноослободилачких ратова Србије који прихватају статутарне обавезе и антифашизам ради остваривања трајних циљева удруживања и чувају углед и достојанство наше антифашистичке организације и праведност и циљеве ослободилачких ратова наше државе.

Нова статутарна решења јачају интегративност организације и њено деловање као јединствене организације.

(УВОДНО ИЗЛАГАЊЕ ПРОФ. ДР МИОДРАГА ЗЕЧЕВИЋА МОЖЕТЕ У ЦЕЛОСТИ ПРОЧИТАТИ ОДВОЈЕНО НА ОВОМ ПОРТАЛУ)

На седници Републичког одбора било је доста речи и о омасовљавању, као и имовини која широм Србије постоји у законском власништву СУБНОР-а у целини и појединачних општинских, градских или окружних и покрајинских одбора.

Републички одбор је потврдио да у тренутном изборном периоду календар обавеза мора бити поштован. Све општинске и градске организације треба изборни процес да заврше до 15.маја. До краја маја одржаће се избори у окрузима и за покрајинске одборе. Скупштина СУБНОР-а Србије предвиђена је за јун.

Седници Републичког одбора СУБНОР-а присуствовао је и представник министра за рад и социјалну политику, као и представник министра војске.

    

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Републички одбор

  • pedjaza каже:

    Najviše rukovodstvo SUBNOR-a u proteklom mandatnom perido bilo je jedno od najuspešnijih rukovodstava posle 1990. godine. Zahvaljujući upornosti i istrajnosti, uspelo je da bar malo probije medijsku blokadu, u kojoj se SUBNOR godinama nalazio. Posebno priznanje oio rukovodstvo zaslužuje zbog uspešnog suprotsavljanja izaovima, koje je nametnula novija politička praksa, a koje se ogledalo najpre u izjednačavanju prava pripadnika partizanskog i četničkog pokreta, a zatim i u rehabilitaciji osvedočenih saradnika fašističkih okupatora i ratnih zločinaca. Način na koji se tome suprotsavio, zaslužuje sve pohvale i istovremenu daje garanciju da će se put, kojim je SUBNOR pošao, potvrditi kao ispravan i delotvoran.

Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
21°
Ведро
06:2518:36 CEST
НедПонУто
min 13°C
23/14°C
17/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.