САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 803662Укупно посета:
  • 2528669Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НЕПРИЗНАТЕ ВЛАСТИ У ПРИШТИНИ ПРЕТЕ МИРУ

Од СУБНОР-а Републике Српске, из Бања Луке, добили смо писмо са потписом потпредседника Рада Џајића, у коме се даје пуна подршка страдалничком српском народу на Косову и Метохији и изражава нада да провокације, прогон и звецкање оружјем неће поново на Балкану изазвати сукобе потребне само страним интересима.

”Последњих дана стање на Косову и Метохији је све сложеније. У Косовској Митровици, која административно не припада дијелу које неке европске државе признају као саставни дио иначе званично непризнате такозване државе Косово, почео је оружаним путем напад на српско становништво, вишеструка хапшења, претње, уцјене као провокација за увод у ратни сукоб који би засигурно обухватио велики део Балкана.

Наводне власти у Приштини, назадовољне што их Скупштина Интерпола у Дубаију није примила у Интерпол, повећале су царинску стопу за 100% на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине и тако покренула трговински рат мимо свих међународних прописа.

СУБНОР Републике Српске као организација ветерана који се залажу за мир и разумјевање, најоштрије осуђује овакво стање изазвано властима у Приштини и у име мира у Европи позивамо Европску унију да својим утицајем дјелују на власт у Приштини да повуку одлуку о повећању царинске стопе за 100% на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине, и позову их на дијалог са Србијом како не би дошло до изазивања рата на Балкану чије евентуалне последице се могу претпоставити”.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
14°
Light Rain
05:0120:08 CEST
WedThuFri
min 13°C
18/12°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.