Састанак са потпредседником Кркобабићем

САРАДЊА И РАЗУМЕВАЊЕ

Има пуно разлога за разумевање и сарадњу и у наредним годинама на начин и према потребама у обостраном интересу и захтева духа антифашизма и слободарских традиција у Србији.

Ово је константовано на радном састанку, у конструктивној атмосфери, потпредседника Владе Србије, министра за рад и социјалну политику др Јована Кркобабића и председника Републичког одбора СУБНОР-а Србије проф. др Миодрага Зечевића.

СУБНОР Србије, као репрезентативна организација са преко 100.000 чланова, налази се тренутно у интензивној изборној кампањи за руководства на свим нивоима, а у протеклом периоду постигла је видне резултате у омасовљавању и акцијама без прекида о најесенцијалнијим питањима даљег развоја и активног учествовања у друштвеном животу земље. Тим поводом је на састанку било речи и о захтевима државним органима да се званично обележавају најзначајнији датуми везани за Србију – Дан Републике, Седми јул као симбол почетка борбе против нацистичког зла и хитлеровских окупатора и придруживања антифашистичкој коалицији на нашем континенту и посебно, с тим у вези, као посебан празник 9.мај Дан победе.

У току разговора председник др Зечевић изнео је да СУБНОР од новембра прошле године није примио ни динар из буџетских средстава и поред тога што је то законска обавеза проистекла и не само на основу усвојених пројеката и програма и потписаних уговора са надлежним министарством.

Посебно је било речи о здравственим проблемима ветерана, о смештају и бризи и другим социјалним питањима.

Сусрет потпредседника Владе Кркобабића и председника СУБНОР-а Зечевића протекао је у конструктивној атмосфери и са разумевањем. У разговору су учествовали државни секретар Негован Станковић и шеф кабинета Драган Блешић.