САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 863320Укупно посета:
 • 2654555Укупно прегледа:
 • 0Тренутно посетилаца:

ЧАСНА ТРАДИЦИЈА НЕМА ЗАМЕНУ

Чланови једне од најбољих организација у оквиру СУБНОР-а Београда и Србије окупили су се на скромној свечаности да присуствују, поводом 70.годишњице слободе, уручивању значајног друштвеног признања.

Председник Општинског одбора Савског венца, агилни пуковник Зденко Дупланчић, иначе један од учесника завршне Београдске операције у октобру 1944, уручио је повеље и захвалнице значајном броју активиста – чланова СУБНОР-а, потомака бораца народноослободилачког рата, антифашиста који настављају часну традицију којој нема замене.

У исто време, дата су и признања Секције бораца Прве пролетерске народноослободилачке ударне бригаде за допринос неговању традиције и очувању тековина НОР од 1941. до 1945. године.

У низу награђених су и београдске основне школе „Војвода Мишић“, „Војвода Радомир Путник“ и „Исидора Секулић“, као и Музичка школа „Станислав Бинички“.

Међу награђеним су и појединци из тих образованих установа и Народног универзитета „Ђуро Салај“, што представља, у исто време, доказ о доброј и неопходној сарадњи тих средина са борачком антифашистичком организацијом у обостраном интересу, посебно у васпитавању младе генерације која је, на жалост, задњих петнаестак година препуштена лошим идеолошким и политичким утицајима.

Свечаности су поред потпредседника Градског одбора Мирка Божића, присуствовали и представници руководства СУБНОР-а Србије.  

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Савски венац

 • SUBNOR-ac каже:

  Nisu mladi prepušteni lošim ideološkim i političkim uticajima u proteklih petnajst godina nego su prepušteni onoga časa kada je rezbijen 1990. godine Savez komunista Jugoslavije i konačna faza kontrarevolucionara poput Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića itd, koji su skroz razbili SFRJ i socijalistički sistem 1992. godine kada je prestala službeno da postoji Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija i Jugoslavena narodna armija, Ustav SFRJ nije poštovan a generali koji su bili načelu tadašnje JNA od 1990 do 1992. godine su isto bili izdajnici kao i političari koji su sve zakuvali jer nisu po tadašnjem Ustavu reagovali i eliminisali izdajnike u tom periodu iako su imali tu moć da urade. Načelnici JNA i armije u tom vremenskom periodu nisu se usportivli političarima koji su sistemacki razbijali SFRJ i time su postali saučesnici u krvavom građanskom ratu i razbijanju SFRJ koja je konačno prestala da postoji 1992. godine. Stoga kontrarevolucija je trajala od 1990. do 1992. godine kada je formalno prestala da postoji SFRJ i kada je uveden formalno kapitalistički sistem u svim republikama razbijene SFRJ, nacionalizam je doživeo legitimitet 1992. godine a izdajnici su potpuno preuzeli kontrolu nad republikama razbijene SFRJ 1992. godine. Kada je mogla Kuba da opstane do dana današnjeg kao socijalistička država iako nema nuklearno naoružanje i ako se graniči sa SAD-om u teritrojalnim vodama i SFRJ bi opstala da je JNA preuzela vlast 1990- godine ili 1992.. godine u svoje ruke i da je eliminisala u tom periodu sve tadašnje političare i rukovdstva u republikama SFRJ.

 • pedjaza каже:

  Priznanja i nagrade ovakve vrste su, i a ako simbolične, veoma značajne zbog iskazivanja poštovanja nečjeg rada i ujedno davanje podstreha da se u narednom periodu nastavi sa još više elana.
  Stoga smatram da primer OO SUBNORA Savskog venca i Sekcije boraca Prve proleterske NOU brigade treba da da slede i svi drugi, odnosno da odaju neku vrstu priznanja institucijama i pojedincima koji daju značajan doprinos njihovom radu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.