Сaвски венац

БОРБА ЗА СВАКУ УЛИЦУ

Општински одбор СУБНОР-а Савски венац у сарадњи са Градском општином Савски венац и председницом Иреном Вујовић, организавао је свечаност поводом 73 године ослобођења Београда у Другом светском рату.

Након одате поште борцима у НОР-у и борцима и члановима СУБНОР-а умрлим у послератном периоду, пуковник авијације Зденко Дупланчић, борац Прве пролетерске НОУ бригаде и учесник битке за ослобођење Београда говорио је о борбама које су се октобра 1944. године водиле за слободу, корак по корак, за сваку улицу, до коначног протеривања окупатора.

Свечаном  скупу присуствовао је председник Скупштине Градске општине Савски венац Немања Берић са члановима Већа, заменик председника СУБНОР-а Србије Видосав Ковачевић, потпредседник Градског одбора СУБНОР-а Београда Душан Касум, делегације антифашистичких и борачких организација Загребачке жупаније и Загреба, антифашиста Вуковара и Сплита, Бијелог Поља из Црне Горе, СУБНОР-а Уба, Житишта и Банатског Вишњићева, представници ратних јединица при СУБНОР-у Београда.

У уметничком програму учествовали су ученици Војне гимназије у Београду, ученици  ОШ „Исидора Секулић“ са професором Иваном Мишкељином, деца Предшколске установе Савски венац – вртићи „Анђелак“ и „Принцеза Оливера“.