СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА СУБНОР-a СРБИЈЕ

Руководство СУБНОР-а Србије састало се ових дана на радном заседању у Сокобањи. Делегати из свих нивоа организовања СУБНОР-а Србије су својим  присуством и учешћем потврдили нашу успешност у раду 2021. и 2022.године и одредили  приоритете нашег деловања у наредном периоду.  На почетку скуп се бавио процедуралним и кадровским питањима и у  оквиру истих  изабран је потребан број  нових чланова Извршног одбора и Председништва. Посебно истичемо избор генерал-потпуковника Миломира Миладиновића за новог заменика председника СУБНОР-а Србије. Изабран је и нови Надзорни одбор, као и председници Комисија за: неговање традиција, издавачку делатност и међународну сарадњу.

Председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић изложио је детаљан приказ активности организације за 2021, 2022, и прва четири месеца 2023. године. Сви делегати добили су материјале у којима је изложен детаљан финансијски извештај за задње три године, из којег се види свака активност и њено финансијско покриће.

Делегати су се, уз дискутовање већине изјашњавали о свему што су њихови успеси, али и проблеми на покрајинском, градском и  општинском нивоу организовања.

Представљени су и тежишни задаци рада организације у наредном периоду који обухватају најважније делатности: очување јединства организације, културе сећања, кадровског и организационог јачања на свим нивоима, преко помоћи борцима у остваривању законом загарантованих права, до међународне сарадње у региону и шире у оквиру ФИР-а и Светске федерације ветерана

Посебан акценат стављен је на сарадњу СУБНОР-а са државом на свим нивоима и медијско представљање нашег рада.

Општи је закључак да је у последње три године руководство СУБНОР-а веома високо подигло лествицу свих сегмената свога рада и деловања нашег Савеза удружења.

Оно што ваља истаћи јесте чињеница, да је на овом значајном састанку свако имао и времена и простора да дискутује и да је свачији став уважен, што и јесте начин функционисања СУБНОР-а.

Завршили би тиме да је СУБНОР у сваком смислу свог рада, а посебно величанствених Конференција, прво Европске федерације антифашиста, па до Конгреса Светске федерације ветерана, чији је покровитељ био председник Републике Србије Александар Вучић, заслужио да у наредном периоду буде препознат као организација од посебног друштвеног значаја и враћен у систем државе Србије, где и припада.

18.4.2023