СКУП СКОЈЕВАЦА НА КРУПАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

СУБНОР града Пирота обележио је “Скуп СКОЈ-еваца на Крупачком врелу 3. марта 1943. године”.

Тога дана је Душан Тасковић – Срећко, члан окружног одбора КПЈ Ниш, одржао састанак са омладинцима Пирота на подручју села Крупац и Велико Село и објаснио им циљеве Народноослободилачке борбе. После овог састанка велики број омладинаца ступио је у партизанске јединице.

На спомен плочу цвеће је положила делегација СУБНОР-а Пирот у чијем је саставу био Николић Петар (председник месног удружења СУБНОР-а Пирот за Крупац), Радмила Милошевић (унука Дукадинке Ђорђевић) и Зоран Николић (унук Јерине Николић) које су на свиреп начин погубљене од стране окупатора.

Испред Градске управе Пирота и ГО СПС Пирот цвеће је положио помоћник градоначелника Пирота и председник ГО СПС Видојко Панајотовић који је у обраћању присутнима истакао важност обележавања значајних историјских догађаја без обзира колико се они чинили малим како се историја неби заборавила и спречило њено прекрајање.

Обележавању су осим чланова СУБНОР-а града Пирота присуствовали мештани Крупца, представници Градске организације пензионера Пирот и Удружења пензионера полиције Пирота.

О догађају и Душану Тасковићу – Срећку пригодан говор одржао је заменик председника СУБНОР-а града Пирота Никола Божић који је истакао важност неговања слободарских традиција и тековина антифашистичке борбе.