У СУСРЕТ КОНГРЕСУ СВЕТСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ВЕТЕРАНА

Председништво СУБНОР-а Србије и Организациони одбор за припрему Конгреса и 30. Генералне скупштине Светског савеза ветерана одржали су заједничку седницу, коју је водио председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић. Отворивши скуп упознао је присутне са током припрема за предстојећи Конгрес и 30. Генералну скупштину Светске федерације ветерана. Известио је да смо у сталним контактима са нашим Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Зато је на састанку присуствовао државни секретар Зоран Антић. Председник Ковачевић известио је да смо недавно имали плодоносан састанак са министром Николом Селаковићем на којем су били присутни представници свих институција које нам помажу око реализације догађаја (представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, БИА-е, Министарства спољних послова, Туристичке организације Србије).

Оно што је најважније је да имамо пуну логистичку и финансијску помоћ државе у организацији Конгреса.

Државни секретар Зоран Антић, je поздравио присутне у име министра Николе Селаковића који је уједно и председник Одбора за неговање традиција у Влади Србије. Нагласио је да је ово велики и значајан скуп за Србију. После 1951. године када је била одржана Друга скупштина Светске федерације ветерана и коју је отворио председник Јосип Броз Тито, сада је покровитељ свечаности председник Републике Србије Александар Вучић.

Даље је државни секретар нагласио да треба имати на уму и подсећати да ово није само Конгрес у организацији Светске федерације и СУБНОР-а Србије, већ и државно питање, с обзиром на покровитељство председника Републике и очекивано присуство највиших званичника!

Председник организационог одбора генерал Љубиша Диковић је нагласио да је због важности догађаја формиран Организациони одбор и да припреме теку по плану.  До сада није било потребе да Одбор ради у пуном капацитету, али од данас па до завршетка манифестације, с обзиром на термине, свакако сви морамо да се укључимо.

Генерал је истакао и изразио радост како су се надлежна министарства и државне службе поставиле према наступајућем Конгресу и како је то учинио председник Републике Србије. Посебно је захвалио министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господину Николи Селаковићу, министру одбране Милошу Вучевићу и нашем државном секретару Зорану Антићу. Још једном нагласивши озбиљан, одговоран и послован приступ када је у питању предстојећи скуп.

Саветник за медије Јасмина Андрић је излагала око медијске пропраћености наступајућег Конгреса нагласивши да је обављено веома много посла у циљу да што више медија то пренесе. Договорена су 4 гостовања на 4 различите телевизије. Постоје најаве на сајту СУБНОР-а, МИНРЗС-а. Посебно је истакла да је договорен наступ на РТС-у председника Светске федерације ветерана Дан Вига Бергтуна.

Ради се и на томе да се уговори још гостовања, као и да се организује конференција за медије.

За медије је најинтересантнији податак да је Јосип Броз Тито био домаћин Друге генералне скупштине Светске федерације ветерана, као и учешће  актуелних министара из Владе Србије. Послата су документа и најаве готово свим медијима. Било би добро када би неко од министара такође гостовао на некој од телевизија.

Сви учесници су се сложили да је досадашњи ток припрема за Конгрес адекватно реализован, те да неће бити проблема да се овај, за државу Србију изузетно важан догађај до краја одржи на највишем могућем нивоу.