СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ СУБНОР-у СРБИЈЕ

Поводом пет година од формирања Клуба акцијашаи волонтера Крагујевца, иначе колективног члана СУБНОР-а и Првог априла – Дана омладинских радних акција у Крагујевцу је данас уприличена свечаност, евоциране успомене на омладинске акције и дане када је грађена земља.

Изражавајући своје задовољство данашњим присуством, председник УО КВАК Крагујевац, Јовица Станковић истакао је значај активности Клуба акцијаша и волонтера и изузетно успешну сарадњу са СУБНОР-ом Србије, Шумадије и Крагујевца.

Примајући специјално признање које је додељено СУБНОР-у Србије, потпредседник, академик, проф. Жељко В. Зиројевић поздравио је у име председника, генерала Видосава Ковачевића и председништва и истакао да се поново враћа омладински рад, да се враћа слава радних акција као и да се ватре и жар ОРА увелико враћају. Прве акције у сакупљању жита 1942.г. у долини Санице, 1945.г. у акцији спремања огрева на Црном врху (Бор), доказ су да ове акције никада нису престале и да се традиција наставља и данас.

Члан Градског већа Крагујевца, Гордана Дамњановић примајући председника СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца, нагласила је да је СУБНОР био и остао препознатљив по успешним акцијама са посебном доследношћу у раду и да таква организација по свим мерилима предњачи, посебно на очувању тековина антифашизма и патриотизма.