ХИТНО ОСЛОБОДИТИ ДВОЈИЦУ МЛАДИХ КОМУНИСТА У УКРАЈИНИ!

Свегрчка унија бораца националног отпора и Демократски војни борци Грчке (ПЕАЕА-ДСЕ) осуђује хапшење, затварање и бруталну тортуру над двојицом младих комунистичких активиста, Михајла и Александра Кононовича, од стране репресивног државног апарата и реакционарне Владе Украјине, а на основу антикомунистичких закона усвојених од 2014. у иначе „демократској“ Украјини.

Наводно су двојица младих комуниста, браћа Михајло и Александар Кононович, само зато што су комунисти, ухапшени од стране дубоко ненародног, буржоаског украјинског режима, те су задржани у притвору у Кијеву где су више пута брутално претучени .

Први секретар Лењинистичке комунистичке омладине Украјине, Михајло Кононович и његов брат Александар ухапшени су од украјинских власти без основа, а све у контексту антикомунистичких прогона и забрана које су интензивиране годинама у Украјини. Обојица су чланови комунистичке паартије Украјине, која је законом забрањена 2014. Закон је наметнут од стране украјинске реакционарске власти у држави.

Хапшење комунистичких првака у Кијеву од стране власти која је подржана од америчко-натовско-европских влада, чак и у време када украјински народ пати и трпи трагичне последице империалистичког рата са нападом капиталистичке Русије, изазива јак револт нашег народа, као и сваког демократски оријентисаног грађанина.

ПЕАЕА-ДСЕ, борци националног отпора демократске армије Грчке, потомци и пријатељи, од којих су многи били прогањани од антикомунистичких власти, политичке избеглице које су уточиште нашле у СССР-у и били помогнути од стране совјетских грађана, као и народа других социјалистичких земаља; памтимо свако добро које смо добили од становника и Русије и Украјине. Јасно и гласно изјављујемо да прогон и притвор наших комунистичких пријатеља у Украјини мора престати одмах.

Уједињујемо своје гласове из све снаге изражавајући солидарност са украјинским младим комунистима и захтевамо од украјинске Владе моментално пуштање на слободу браће Кононович, који се само боре за интересе радничке класе и целокупног народа Украјине!

ГЛАВНИ ОДБОР ПЕАЕА-ДСЕ