Стара Пазова: СВЕЧАНА СЕДНИЦА СУБНОР-а

У ловачком дому у Старим Бановцима одржана свечана седница СУБНОР-а Општине Стара Пазова-Срем на којој је поред представника борачких организација, друштвеног, привредног и политичког живота општине Стара Пазова, присуствовао и председник општине Ђорђе Радиновић.

Свечану седницу отворио је Благоје Јекић, председник СУБНОР-а Општине Стара Пазова-Срем, који је поздравио све присутне, велики број чланова и гостију из Старе Пазове, представнике Општине и СУБНОР-а АПВ, и многе друге.

На скупштини је поднет извештај о активностима СУБНОР-а Општине Стара Пазова-Срем у протеклој години где је апострофирана изузетна сарадња са локалном самоуправом у обнови споменика у општини Стара Пазова и организацији екскурзија по местима великих битака у разним ратовима где је пуно бораца из наших места оставило своје кости.

Присутне је испред СУБНОР-а Србије и СУБНОР-а АП Војводине поздравио потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а АПВ, Јово Барошевчић. Он је поздравио сарадњу коју локални СУБНОР Општине Стара Пазова има са СУБНОР-ом наглашавајући да Културу сећања морамо неговати непрекидно, морамо је преносити на млађе нараштаје, јер ако је изгубимо, осуђени смо да изгубимо оно што нас као човечанство дефинише, а то је хуманост, солидарност, поштовање и љубав према ближњем, да изгубимо наш идентитет и право на постојање. Он се у име СУБНОР-а захвалио Општини Стара Пазова и председнику Ђорђу Радиновићу на подршци коју пружа СУБНОР-у и уручио му признање СУБНОР-а Србије „Велико хвала“ за допринос раду СУБНОР-а и неговању сећања на ослободилачке ратове које је водила наша земља у 20. веку.

8.12.2023.