СУБНОР ГРАДА НОВОГ САДА ОБЕЛЕЖИО ДАН УСТАНКА НАРОДА СРБИЈЕ

СУБНОР града Новог Сада традиционалним полагањем венаца на споемн гробљу бораца НОР-а и жртава фашизма у Новом Саду, у сарадњи са Градом Новим Садом, Војском Србије и Организацијом резервних војних старешина града Новог Сада обележио је 7. јул – Дан устанка народа Србије против фашизма.

Председница Скупштине Града Новог Сада Јелена Маринковић Радoмировић, поводом обележавања 7. јула – Дана устанка народа Србије против фашизма, положила је венац на Спомен гробље ослободилаца Новог Сада на Новом гробљу нагласивши да: „Полагањем венаца овде, на Спомен гробље бораца НОР-а, као и сваког 7. јула, обележавамо Дан устанка народа Србије против фашизма и са дужним пијететом чувамо сећање на дело храбрих јулских устаника. Наша обавеза је да никада не препустимо забораву надљудске подвиге ових одважних људи, који су се храбро и без размишљања, супротставили фашизму и у тој борби жртвовали своје животе. Захваљујући њима и њиховим слободарским начелима којима су се водили у тешким борбама, ми данас знамо да су мир и слобода непроцењиве вредности и предуслов сваког просперитета и напретка једног друштва. И зато је наша дужност да увек и у свакој ситуацији наглашавамо важност и значај слободе, мира, правде и толеранције и да тиме, али и својим личним примерима, младе нараштаје подсећамо на то“.

Председник СУБНОР-а града Новог Сада, Милован Вујић, изјавио је да СУБНОР града Новог Сада негује оно најборбеније и најсвестлије у историји НОБ-а високо носећи заставу слободарства и патриотизма и да се полагањем венаца још једном подсећамо на све незнане и знане јунаке и одајемо им поштовање и захвалност за оно што су учинили и што су нам подфарили слободу. Наш народ је кроз векове мрака и ропства научио да је слобода најскупља реч и надам се да у временима која долазе ма како била изазовна и несигурна наша земља неће поново постати место страдања.

У наставку дана делегација СУБНОР-а града Новог Сада придружила се обележавању дана устанка одавањем поште на Иришком венцу код споменика „Слободе“.

У Кисачу и Каћу, месним удружењима СУБНОР-а града Новог Сада, такође су одржане манифестације одавања поште палим борцима и жртвама фашизма.

0