СУБНОР У ДАНИМА КЊИГЕ

У Крагујевцу се одржавају 9. Дани крагујевачке књиге и своје издаваштво представио је и Градски одбор СУБНОР Крагујевца који је у 2020. години објавио две књиге: „Јунаци априлског рата“ и „С друге стране огледала“ аутора Немање Живковића припадника 63.падобранске бригаде, док ће у првој половини 2021. године светлост дана угледати  већ припремљене књиге: „Сусрети са истином“ аутора дипл.инг. Спасоја Влаховића, „Краљица бисерног поља“ II издање књижевнице Јасмине Ан Јовановић, „Од Гушића до Зеленгоре – од Јавора до Старе Србије“, новинара Мирослава Микија Лазаревића и „Крагујевачки одред бесмртних партизана“ – новинара и уметника Милоша Игњатовића посвећеној 80-то годишњици устанка.

На представљању књига говорили су академик проф. Жељко В.Зиројевић који је са сардницима овековечио јунаке априлског рата, мајора Кргушића, поручника Жугић Божидара, потпоручника Говедарица Драга, Ота Сепа, Веселина Дивца, Велимира Илића и многе знане и незнане јунаке који су се супроставили немачким фашистима и положили своје животе на браник Отаџбине. Књижевница Јасмина Ан Јовановић је прочитала своје пoeме посвећене Веселину Дивцу, Мајору Кргушићу и потпоручнику Говедарици објављеним у књигама док је Немања Живковић представио роман „С друге стране огледала“, заправо свој животопис и припадност 63.падобранској бригади о којој је писао са љубављу и нескривеним симпатијама.

Сви присутни су oдали признање СУБНОР-у Србије на очувању антифашистичких и патриотских традиција и љубави према Србији.