СУБНОР ВОЈКА: ИЗБОРНА СКУПШТИНА ПОДСТРЕК НА БОЉИ РАД

У малом, али пркосном сремачком селу Војка, 31. марта одржана је редовна Изборна скупштина Удружења. Скупштина је изабрала ново руководство на челу са председником Петром Добродолцем, као и почасног председника Слободана Милошевића, рођеног у овом селу, а који је свој радни век провео у Новом Саду где је и пензионисан као судија.

Дискусије је протекла у пријатној атмосфери уз низ предлога да у наредном периоду које између осталог доноси и олакшања у раду када су у питању ограничења у раду везана за епидемију КОВИД-19 рад СУБНОР-а Војке буде бољи.

Изабрани председник Петар Добродолац се у своје име и у име свих изабраних захвалио на указаном поверењу уз обећање да ће он и остали чланови дати све од себе да оправдају поверење које су добили и да у пракси учине рад СУБНОР-а у Војки још бољим. Он је напоменуо да „Од послератног периода када су почели, па до данас, мештани Војке не прекидају одржавање манифестације Војачке партизанске ватре у селу познате као Партизанска слава, како би одали почаст и сачували сећање на све оне који су положили своје животе за слободу. Традиција није прекидани ни након 2000. године када су многе општине и насеља укинула обележавања догађаја из времена НОБ-а“.

Представници СУБНОР-а Војке положили су и цвеће на споменик у центру села, из којег је свака друга кућа дала војника у другом светском рату. Преко 600 бораца је отишло у рат а само се половина вратила.