САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864231Укупно посета:
  • 2656041Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПЛАМЕН НИКО НЕ УТУЛИ!

Испред Спомен музеја „Крагујевачки октобар“ вандали којима смета пијетет према стрељаним антифашистима и родољубима које су немачки зликовци 21. октобра 1941. године масовно стрељали, поново су средином децембра 2013. године оскрнавили вечни пламен.

Негујући патриотизам, родољубље, љубав према слободарским традицијама Србије и српског народа, СУБНОР Краујевца – у сарадњи са руководством Спомен парка и уз подршку органа локалне самоуправе, као и свих слободољубивих грађана – обновили вечни пламен.

СУБНОР Шумадије и Крагујевца као и Спомен парк упутио је Министарству културе Србије и другим надлежним институцијама и органима апел да се предузму адекватне мере у циљу спречавања вандализма према вечном пламену.

Пламен на Спомен обележју је 1978. године упалио Јосип Броз Тито као симбол антифашизма и успомену на стрељане родољубе које никада нико није успео да избрише из сећања и памћења нашег народа.

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Шумадија

  • pedjaza каже:

    Sledbenici povampirene fašističke ideologije, popularno nazvani “neofašisti”, koriste mnoge načine da kaljaju ugled NOR-a i krvave antifašističke borbe naših naroda. Jedan od njihovih najčećih oblika delovanja je skrnavljenje spomenika žrtvama fašističkog terora, ali ne i jedini. Oni osnivaju ilegalne organizacije, prave sajtove i blogove, kao i razne profile, grupe i stranice na društvenim mrežama, na kojima promovišu fašističku ideologiju, ispisuju profašističke, antisemitističke, antikomunističke, šovinističke i druge uvredljive grafite na javnim mestima.
    Nadležni državni organi kao da su borbu protiv ovakvih destruktivnih pojava stavili u neki drugi ili treći plan.
    SUBNOR Kragujevca je ovim gestom još jednom potvrdio da neće dozvoliti da se večni plamen žrtvama fašizma ikada ugasi, odnono da će intervenesiti u svim situacijama u kojima dođe do skrnavljena tekovina antifašizma.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.