САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849536Укупно посета:
  • 2632316Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ВАМПИРИ ЗЛА НЕЋЕ ПРОЋИ!

Из Шумадије је стигло писмо које су потписали представници Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца, потомака бораца и ОРВС, у коме реагују на најновије поступке у Хрватској.

Писмо објављујемо у целости:

„Поводом подизања споменика у Хрватској усташком терористи, злочинцу и осведоченом „србомрсцу“ Миру Баришићу, ми, учесници НОР-а, чланови породица погинулих припадника партизанских јединица како из Шумадије, тако и чланови породица бораца црногорских и херцеговачких партизана који су крварили у борбама против свих фашиста, укључујући и злогласне усташе, оштро подижемо свој глас, подржавамо ставове нашег руководства Републике Србије и СУБНОР-а Републике Србије у осуди овог за нас вандалског чина и  било какве појаве која велича фашизам и призива мрачне силе зла укључујући и Павелићеве усташе и вештачку творевину НДХ која је одговорна за погроме и злочине које су чинили над српским народом, Јеврејима, Ромима и свим антифашистима.

Злогласни усташки терориста Миро Баришић, који је величајући Анту Павелића и цео усташки покрет у Стохолму (Шведска) мучки и на крајње зверски начин убио југословенског амбасадора, народног хероја Владимира Влада Роловића, никада се не може и неће сврстати у оне који заслужују спомен обележја.

То могу чинити само разуларене усташке звери, они који и сада живе у својим мрачним плановима прављења нових јама и „олуја“, стварања нове НДХ,  величања  и призивања усташства и уопште фашизма.

Сви који држимо до части, слободе, патриотизма и антифашизма, који чувамо успомену на погинуле борце НОР-а, овим реаговањем желимо да опоменемо оне што не знају да је наш строј све јачи и бројнији у борби против фашизма.

Слобода и антифашизам и патриотизам никада нису нити ће имати цену“ – стоји у реаговању из Шумадије.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Шумадија

  • Lune каже:

    Hm,hmm..teske su to stvari, medju spomenicima Drazi,Acif efendiji,popu Maci,i Barisicu,ciji spomenik,treba da predstavlja kontinuitet, ustaske politike, ili je to mozda, lukava poruka ambasadorima Srbije po svetu..sta ih ceka uz odobrenje EU…?

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.