Шумадија

Шумадија

НЕКА СЕ ТВОРЦИ БЕЗНАЂА ДОЗОВУ ПАМЕТИ

Поводом актуелних догађања на територији Косова и Метохије, СУБНОР-у Крагујевца и Шумадије обратио се већи број припадника СУБНОР-а родом са територије Косова и Метохије.

Председништво Градског одбора СУБНОР-а одржало је хитну седницу и поводом бруталног понашања актуелног и нелегитимног руководства које предводе осведочени издаје следеће саопштење:

„СУБНОР Крагујевца и Шумадије који броји преко 13.000 чланова оштро осуђују незаконите и злочиначке поступке припадника РОСУ над српским живљем на Косову и Метохији. Здушно подржавамо све активности државног врха Републике Србије у циљу очувања мира, али исто тако наводимо и нашу спремност да смо као и 1914, 1941, 1999. године спремни да бранимо сваку стопу наше земље и становништво које је изгледа по челницима шиптарских партија криво само због тога што су Срби.

СУБНОР Србије као осведочена организација антифашизма и патриотизма, чији је саставни део СУБНОР Крагујевца и Шумадије, увек је био на бранику слободе, нећемо учинити ништа што би угрозило мир и безбедност, верујемо да ће се коловође погрома и њихови подстрекачи дозвати памети, свесни да терористичко безнађе не може да има прођу међу нама потомцима  слободара спремним да бранимо наш народ и нашу слободу од сваког агресора и у свако време.