САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819212Укупно посета:
  • 2564265Укупно прегледа:
  • 4Тренутно посетилаца:

МИР ЋЕ ПОБЕДИТИ МРЗИТЕЉЕ

Поводом албанских дивљања на Косову и Метохији, Председништво општинске организације СУБНОР-а у Неготину истиче: пробуди се Европо и ”западни свете”, одмах заустави нацистичко-терористичка оргијања над српским народом.

Ми који смо својим телима и крвљу бранили нашу отаџбину на Косову и Метохији одлично знамо ко носи одговорност за насталу ситуацију. То су доказани злочинци, који се вешто крију иза својих спонзора, и без престанка прете миру и срљају у злочине какви су већ виђени на овим нашим балканским просторима, а то је забрана промета кисеоника и лекова за здраствене установе, хране за децу и укупно становништво на северу Косова и српским енклавама у јужном делу наше аутономне покрајине.

Својски и одлучно се залажемо и подржавамо мирољубиву политику наше Србије која за циљ има спасавање нашег народа од погрома којим се континуирано прети. Зато оштро осуђујемо незаконите злочиначке поступке припадника такозване РОСУ у Косовској Митровици и другим деловима покрајине у којима има српског живља.

СУБНОР општине Неготин са 1300 чланова, запојени славном традицијом својих предака из времена Хајдук Вељка, Првог и Другог светског рата и ратовима у последњој деценији 20. века, бићемо чврсто на бранику отаџбине и слободе. Ништа што би угрозило мир и безбедност грађана нећемо чинити. Склони смо да верујемо да ће се коловође погрома и њихови подстрекачи дозвати памети и схватити да за нас мир и слобода немају цену.

Србија данас није Србија која је била у време великих погрома. Глас Србије се данас јасно чује у већини земаља у свету.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Ведро
06:5817:47 CEST
СубНедПон
26/11°C
27/10°C
27/11°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.