Неготин

МИР ЋЕ ПОБЕДИТИ МРЗИТЕЉЕ

Поводом албанских дивљања на Косову и Метохији, Председништво општинске организације СУБНОР-а у Неготину истиче: пробуди се Европо и ”западни свете”, одмах заустави нацистичко-терористичка оргијања над српским народом.

Ми који смо својим телима и крвљу бранили нашу отаџбину на Косову и Метохији одлично знамо ко носи одговорност за насталу ситуацију. То су доказани злочинци, који се вешто крију иза својих спонзора, и без престанка прете миру и срљају у злочине какви су већ виђени на овим нашим балканским просторима, а то је забрана промета кисеоника и лекова за здраствене установе, хране за децу и укупно становништво на северу Косова и српским енклавама у јужном делу наше аутономне покрајине.

Својски и одлучно се залажемо и подржавамо мирољубиву политику наше Србије која за циљ има спасавање нашег народа од погрома којим се континуирано прети. Зато оштро осуђујемо незаконите злочиначке поступке припадника такозване РОСУ у Косовској Митровици и другим деловима покрајине у којима има српског живља.

СУБНОР општине Неготин са 1300 чланова, запојени славном традицијом својих предака из времена Хајдук Вељка, Првог и Другог светског рата и ратовима у последњој деценији 20. века, бићемо чврсто на бранику отаџбине и слободе. Ништа што би угрозило мир и безбедност грађана нећемо чинити. Склони смо да верујемо да ће се коловође погрома и њихови подстрекачи дозвати памети и схватити да за нас мир и слобода немају цену.

Србија данас није Србија која је била у време великих погрома. Глас Србије се данас јасно чује у већини земаља у свету.