САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 823933Укупно посета:
  • 2576250Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

И ЗДРАВЉЕ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА

СУБНОР у Вршцу спроводи активности на превенцији и очувању здравља чланова мимо редовних механизама здравствене заштите у домовима здравља и болницама.

У ту сврху формиран је од чланова СУБНОР лекарски тим предвођен докторком Весном Стојановић, вишим медицинским техничаром Славицом Пупавац, медицинском сестром Сањом Каракаш и администратором Бориком Лазаревић. На располагању су, за случај потребе, још и др Јан Частвен, инфектолог као и др Љубинка Барбировић интерниста, такође чланови СУБНОР.

Програм траје под називом „Превентивом до здравља“ и огледа се у месечним превентивним прегледима, у просторијама СУБНОР у Вршцу, што подразумева контролу крвног притиска, триглицерида, холестерола, шећера у крви и контролу рада срца уз помоћ мобилног ЕКГ уређаја. Сва неопходна средства апарати и уређаји за превентивне прегледе набавио је вршачки СУБНОР из сопствених и средстава прибављених из градског буџета, по основу конкурса за суфинансирање активности у области социјалних давања и здравствене заштите и у његовом су власништву.

Тако се, у  условима пуног комфора и у пријатној атмосфери, без заказивања и чекања у здравственим установама, чланови СУБНОР могу обавестити о стању свога елементарног здравља.

За времешне и слабије покретне чланова, организују се и кућне посете и превентивни прегледи уз пуно одобравање и задовољство корисника превентиве уз добре лекарске савете.

Од прошле, 2017. године, овај програм је проширен и на бањски третман у Сокобањи, у оквиру здравственог центра Бањица, чији је оснивач СУБНОР Србије. Тада је о трошку СУБНОР боравило 15 наших чланова, што је наишло на добар одјек, па је ове, 2018. године, у времену од 3. до 9. новембра, благодети бањског опоравка уживало 50 наших чланова, од којих, овога пута, 17 о трошку вршачке организације СУБНОР, уз подршку градских  буџетских средстава, остварених на конкурсу стечених ваљаним програмом.

Захваљујући добро прпипремљеном и организованом одласку у Сокобању, сви чланови имали безбрижно путовање, боравак и безбедан повратак. Тошков Лукач, иначе члан Градског одбора СУБНОР Вршац, добио је од домаћина несвакидашње признање: Диплому за најбољег и посвећеног вођу пута за исказану брижност о члановима вршачке бањске експедиције.

Свему овоме треба додати и функционисање система „Бањице“, чему допринос дају млади људи, који осим професионалног приступа послу, уносе и ентузијазам који охрабрује.

Без примедби и уз похвале растали смо се уз намеру да се поново видимо и најаву домаћина да ће током зиме приступити реновирању одбјекта и побољшању услова и квалитета смештаја.

Поред вршачких, у истом периоду у Бањици је бравило и десетак чланова СУБНОР из  Панчева.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
17°
Облачно
06:3116:13 CET
УтоСреЧет
min 15°C
21/13°C
18/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.