САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864238Укупно посета:
  • 2656049Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАР ЈЕ ЗЛОЧИН БРАНИТИ ОТАЏБИНУ?!

У вишевековној историји српски народ је небројано пута проливао крв за слободу. Од Орашца, Такова, Цера, Колубаре, Кадињаче, Сремског фронта, па преко Паштрика, Ђаравице и Кошара високо је подизан барјак слободарства – подсећа у саопштењу Окружни одбор СУБНОР-а Србије за Шумадију.

Најбољи синови и кћери од бесмртног Милоша Обилића, Реље Крилатице, Бановић Страхиње, преко војводе Вука, Танкосића, Путника, Степе, Мишића и Бојовића, па до генерала Ојданића, Павковића и Лазаревића заклањали су младост Србије у ратовима наметнутим Србији.

НАТО агресија и копнена инвазија на СРЈ, посебно на Косово и Метохију, 1999. године показала је домаћим издајницима и страним плаћеницима да мали народ, бројчано слабији али наоружан патриотизмом и слободарством, нико не може покорити.

Хероизам свих, посебно припадника Приштинског корпуса 3. Армије, уписан је у најсветлије странице нашег народа. Јунаци са Кошара доказали су да су достојни наследници Леониде и Спартанаца са Термопила.

Међутим, светским моћницима засметали су браниоци Отаџбине. Хашки казамат и његов суд су најбоље наше генерале утамничили и осудили на драконске казне, послали у неусловне затворе.

Не постоји ниједан затвор, почев од злогласног Терезинштата где је уморен Гаврило Принцип са друговима, који ће сломити дух српског народа. Али поставља се питање: Зар је злочин бранити Отаџбину?! За завојеваче јесте, као и за њихове слуге.

Међутим, бесмртни команданти, војсковође и генерали увек ће бити на пиједесталу части, славе и достојанства нашег народа и на страницама наше славне историје” – каже се у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Србије за Шумадију.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.