Шумадија

ЗАР ЈЕ ЗЛОЧИН БРАНИТИ ОТАЏБИНУ?!

У вишевековној историји српски народ је небројано пута проливао крв за слободу. Од Орашца, Такова, Цера, Колубаре, Кадињаче, Сремског фронта, па преко Паштрика, Ђаравице и Кошара високо је подизан барјак слободарства – подсећа у саопштењу Окружни одбор СУБНОР-а Србије за Шумадију.

Најбољи синови и кћери од бесмртног Милоша Обилића, Реље Крилатице, Бановић Страхиње, преко војводе Вука, Танкосића, Путника, Степе, Мишића и Бојовића, па до генерала Ојданића, Павковића и Лазаревића заклањали су младост Србије у ратовима наметнутим Србији.

НАТО агресија и копнена инвазија на СРЈ, посебно на Косово и Метохију, 1999. године показала је домаћим издајницима и страним плаћеницима да мали народ, бројчано слабији али наоружан патриотизмом и слободарством, нико не може покорити.

Хероизам свих, посебно припадника Приштинског корпуса 3. Армије, уписан је у најсветлије странице нашег народа. Јунаци са Кошара доказали су да су достојни наследници Леониде и Спартанаца са Термопила.

Међутим, светским моћницима засметали су браниоци Отаџбине. Хашки казамат и његов суд су најбоље наше генерале утамничили и осудили на драконске казне, послали у неусловне затворе.

Не постоји ниједан затвор, почев од злогласног Терезинштата где је уморен Гаврило Принцип са друговима, који ће сломити дух српског народа. Али поставља се питање: Зар је злочин бранити Отаџбину?! За завојеваче јесте, као и за њихове слуге.

Међутим, бесмртни команданти, војсковође и генерали увек ће бити на пиједесталу части, славе и достојанства нашег народа и на страницама наше славне историје” – каже се у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Србије за Шумадију.