Шумадија

ДАНИ ХЕРОЈА ПАРТИЗАНА

Поводом годишњице формирања 1. Шумадијског партизанског одреда (ударне песнице шумадијских партизана) одржана је свечаност на брду Лисаћ.

На споменик храбрим борцима венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије на челу са председником проф.др Миодрагом-Мићом Зечевићем,  СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца на челу са председником ГО СУБНОР-а Крагујевац и чланом РО СУБНОР-а Србије проф. Жељком В. Зиројевићем, СУБНОР-а Аранђловца и Тополе, као и СУБНОР-а Горње Трешњевице.

О јунаштву шумадијских партизана говорио је Жељко Зиројевић.

У Горњој Трешњевици, на згаришту куће народног хероја Милана Илића – Чиче, венце су положили СУБНОР Аранђеловца и Тополе, као и представници Горње Трешњевице. У школи која носи име Милана Илића Чиче Ш.умадијског венце су положили Мића  Зечевић, СУБНОР Шумадије и Крагујевца на челу са секретаром Милићем Цветковићем и СУБНОР Тополе на челу са председником Миодрагом Лазићем. Проф. др Зечевић осврнуо се на дане револуције у којима је учествовао и истакао допринос Шумадије и тих крајева у борби за слободу против фашиста и њихових слугу.

У великој сали школе одржана је промоција књиге посвећена народном хероју Милану Илићу, на којој је, између осталих, говорио и један од покретача издавања књиге, председник Окружног одбора потомака 1912-1920 Радомир Милошевић.