СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВАЉЕВА

Дана 15.09.2023. године свечано је обележен Дан ослобођења града Ваљева. Свечаности су присуствовали и венце положили делегације Војске Србије, града Ваљева, Полицијске Управе Ваљево, делегације СУБНОР-а: Ваљево, Љиг, Уб, Лајковац, Ужице, Чајетина, Севојно, Пожега, Косјерић, Бајина Башта, Лозница, Крупањ, Мартинци, Лаћарак и Лазаревац, затим Секција бораца, потомака и поштовалаца Прве пролетерске народноослободилачке ударне бригаде и Удружење бораца, потомака и поштовалаца НОР-а Шеста личка пролетерска ударна дивизија „Никола Тесла“, Комунистичке партије.

Присутнима су се након интонирања химне Републике Србије и свечане песме СУБНОР-а обратили Рајко Милинковић председник СУБНОР-а Ваљево који се осврнуо на ослобађање Ваљева где су учествовале Шеста личка и Прва Пролетерска бригада заједно са Ваљевским Партизанским одредом и осталим ослободиоцима борцима Ваљевског краја, као и Јово Барошевчић, потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а АП Војводине који је у говору изложио чињенице борбе у Другом светском рату за ослобођење земље од фашизма и да су широм бивше Југославије борци НОВ-а извојевали слободу коју данас сви уживамо. Војин Мрђа секретар СУБНОР-а Ужице поздравио је присутне и захвалио се на величанственом дочеку у Ваљеву.

Лепомир Ивковић позоришни, телевизијски и филмски глумац увеличао је скуп рециталом – песмом „Иво Лола Рибар“. А здравичар и творац манифестације прела и посела Драгиша Симић извео је рецитал песме о борцу.

СУБНОР Ваљево

Ваљево, 15.09.2023.