Тимочка крајина

ЧАСТ  УСТАНКУ И УСТАНИЦИМА

На Белом брегу, код Зајечара, обележене су 73 године од доношења одлуке Окружног комитета КПЈ за Зајечарски округ о подизању народног устанка у Тимочкој крајини у Другом светском рату.

Испред „виноградарске кућице“ породице Васиљевић, у којој је тај историјски састанак био одржан, венце су положиле делагације Зајечара, Градског одбора СУБНОР-а и бројних других удружења и организација,.

Након тога су код Дома извиђача на Краљевици одржана спортска надметања тимочких бораца, учесника ратова на подручју бивше Југославије од 1991. до 1999. године. Маршем дугим 16 километара одата је почаст погинулим припадницима Тимочке дивизије у Првом светском рату.

Путевима Тимочке дивизије кренуло је 40 чланова Одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“, градске организације СУБНОР-а и Удружења грађана „Медиум“.

Пут је започет у Зајечару, а коначно одредиште било је село Планиница, где су положени венци и одата почаст погинулим припадницима Тимочке дивизије.

О здрављу учесника марша бринуо се др Бојан Шарчевић, који није имао пуно посла, јер су сви и млади и старији добро поднели напор.