САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869784Укупно посета:
  • 2664778Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ШТО ТО ХУЧИ СУТЈЕСКА…

У Долини хероја на Тјентишту обележено је 77 година Битке на Сутјесци у којој је Народноослободилачка војска у Другом светском рату успела да се извуче из обруча шест пута бројнијег немачког окупатора, али је остала без више од 7.000 бораца.

Ове године је због мера заштите од вируса корона изостао уобичајени програм, а био је ограничен и број посетилаца.

На позив Савеза удружења бораца НОР-а Републике Српске делегације СУБНОР Србије и Секције бораца, потомака и поштовалаца Прве пролетерске НОУ бригаде предводио је Зденко Дупланчић, борац Прве пролетерске НОУ бригаде.

Венце и цвеће на спомен костурницу у подножју споменика Битке на Сутјесци положиле су делегације Владе и Народне скупштине Републике Српске, начелник општине Фоча, представник Амбасаде Русије у БиХ, припадници 3,пешадијског (Република Српска) пука, борачких удружења СУБНОР-а Републике Српске и СУБНОР-а Србије, Секција бораца Прве пролетерске НОУ бригаде из Београда и друге организације и удружења које баштине тековине народноослободилачке борбе.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је да је посебно битно да се обележава годишњица ове славне битке, јер постоје неофашистичке снаге које су у последње време охрабрене:

“Морамо да са ових простора шаљемо јасну антифашистичку поруку, да причамо о злу које је фашизам нанео Европи и читавом свету”.

У делегацији СУБНОР-а Србије на Тјентишту је и ове године био аутор споменика Битке на Сутјесци Миодраг Живковић (92), који је рекао: “Споменик је рађен да вечито прича о великом подвигу партизанских јединица. Његова симболика је продор и победа”.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.