САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 823594Укупно посета:
  • 2575807Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

”БЕСМРТНИ ПУК” ЗА ДАН ПОБЕДЕ

И ове године, за Дан победе над фашизмом током Другог светског рата, у Београду ће се и вероватно у другим градовима Србије, организовати манифестација ”Бесмртни пук” у част бораца који су дали живот за свеукупну слободу.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Чепурином о сарадњи две државе у области борачких питања.

Министар Ђорђевић је предочио амбасадору Чепурину да ће ресорно министарство у сарадњи са Градом Београдом организовати “Бесмртни пук”, шетњу у част Дана победе која ће бити уврштена у државне догађаје и обелажавана сваке године истог датума.

У ову специфичну шетњу биће позвани сви грађани, као и удружења бораца и ветерана и са српске и руске стране, истакавши да ће и други градови у Србији, који буду имали жељу да тог датума организују шетњу под називом “Бесмртни пук”, имати подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

СУБНОР Србије свесрдно подржава и ове и наредних година иницијативу да у Београду и другде, као у протеклом периоду, људи добре воље искажу неизмерно поштовање према борцима који су, борећи се против хитлеровске армаде и њених помагача из домаћих редова, жртвовали живот за нашу слободу и са фотосима хероја у рукама  у редовима “Бесмртног пука” демонстрирати вечиту захвалност у жељи да ратова и страдања никад и нигде висе не буде.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Ведро
06:3116:13 CET
ПонУтоСре
min 10°C
19/14°C
20/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.