САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 854773Укупно посета:
  • 2640492Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

 

ЖИВОТ ЈЕ ЧУДО

Пише: Ирена Јoвановић, ТВ новинар

Облик живота. Или живот. Облик љубави. Љубав? Има ли простора за облике и видове наших стремљења, компромисе, мање од два зла…? Један је вид пријатељства у коме активно дајете, волите и пружате, други онај кад мислите, пратите, молите се и не стижете… Једно је кад очекујете и мерите, друго кад идете, делате или остављате.

Ово је време чуда у коме необуздани живот станује у мислима, стерилност станује у свакодневици. Врхунац на исходу живота је циљ који симболозује сваки успех, стрела нежности или моћи коју нам често приближавају друштвене мреже, портали, штампа и на концу, телевизија. Све је лако, али захтева рад, упорност, посвећење. Чак се и проблемима морамо бавити дуго, прилазећи им са разних страна како би их извукли испод тепиха и учинили стабилним тло по којем газимо.

Опера је плесала на фасади позоришног трга, река је низводно пуштала тонове поп јазз-а, људи су бирали здраво бирајући мотивацију, а један је модерни гуру казао да је она као туширање, краткотрајна. Мора сваког дана да се практикује. Мотивација! Лењост није дозвољена. Доколичарење: насушно. Пороци односе људе и њихове моћне капацитете којима је недостајала мотивација. Туђа грешка наш је путоказ. Људи су нам огледала у којима се смеше најбоље лекције. Крива огледала која ће једном постати подршка и партнерство. На граничном прелазу, док као преко нишана циљамо исход нашег преласка, јасно је само да то унапред не можемо знати. Нити ми, нити они/оно, са друге стране.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.