САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863917Укупно посета:
  • 2655531Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЗИМА И НОВИ ПОЧЕТАК

Пише: Ирена Јовановић, ТВ новинар

Мирише зима. Убрзање на сваком кораку, салди пресрећу погледе са излога и билборда. Нешто се приводи крају, колективним осећајем за један крај и нови почетак.

Датуми су препреке у трци са временом, савладавамо их добром вољом и сувислим плановима, понекад само животарећи тренутак, тако често несвесни присуства универзума и његове целовитости чији смо, и сами, део. Непростијне понуде: проживети их, а преживети, највећи су успех за крхке личности под теретом жеље и изазова.

Како се одговара на мултитаскинг, под вапајем душе. Постоји теорија о постизању немогућег, само ако смо спремни на апсурдне потезе. Данашњи свет, као да је саздан од апсурда. Пригодне прилике за обележавање истакнутих појединаца и група, њихових посебних потреба и ванредних резултата, истичу потребе за једнакошћу баш тамо где неједнакост јечи.

Тај звук, као доброта, дира. Фанови великих понижења, спремни су за насушне истине. Храбрији их приносе на увид медијском олтару. Ко уме да каже хвала “на отварању очију” последњој грешци, као највећем учитељу, жив је.

Стојимо тамо где смо стигли и свака ће следећа станица бити она ка којој смо се упутили. Телепортинг је маштарија немоћи, која често везује руке вољи да направи замах, да се одбрани или једноставно пригрли.

Пословично се покрените. Промешајте карте и пустите страх да вас натера да га победите. Борбе у нама, доносе победе у свету изван нас у коме се све рачуна кроз труд, енергију и резултат. Зашто бисмо се ускратили једни другима?

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.