ВАМА КОЈИ СТЕ ЈОШ УВЕК НА ДУЖНОСТИ

У организацији Удружења ветерана посебних јединица полиције, иначе колективног члана СУБНОР-а Србије, окупили су се ратници – ветерани који су бранили наше свето Косово и Метохију, како би одали почаст погинулим друговима.

Један од њих, Срећко Марјановић рођен 1973. године, иначе припадник резервног састава полиције, који није био у обавези да стане на браник отаџбине, јавио се сам и дао свој млади живот, знајући шта даје и зашта га даје.

Е, то је младост Србије која даје наду и улива поверење да није све изгубљено. Дао Бог било-не поновило се!

Нека се будуће генерације никада не нађу у оваквим животним околностима и искушењима! Да се Србадија широм света прославља и на други, а не само ратнички начин!

Веома је тешко, на посети гробљу у селу Пауне одакле је Срећко, било погледати у очи оца његовог Обрада, који је дао највише што жив човек може.

Жртвовао је сина за слободу Србије!

Он и други сродници свих наших погинулих јунака, заслужују велико признање и помоћ у сваком смислу, јер ни реке нису у својим недрима понеле толико воде колико је суза исплакано за новим Обилићима.

Испред полицијске управе у Ваљеву постављена је мермерна табла припадницима полиције ваљевског краја страдалих 1998, 1999. године.

Мирослав Трифуновић, Ненад Веселиновић, Срећко Марјановић, Радиша Мирковић, Љубивој Живковић, Драгивој Гајић, Душан Трифуновић, Милан Павловић – уклесано у мермер, да се никад не заборави; да се пре тај мермер окруни и претвори у прах него да се ова имена забораве.

Цвеће и венце на месном гробљу у Паунама, на гробу страдалог Срећка положили су представници Удружења ветерана посебних јединица полиције, Удружење 549. херојске моторизоване бригаде, Удружење 72. специјалне бригаде, најстарије борачко удружење – Удружење добровољаца, потомака и поштовалаца ратова 1912-1918, СУБНОР Србије, као и представници Полицијске управе у Ваљеву.

После посете гробљу уприличено је мало дружење на ком су одликовани врли борци из поменутих бригада.

Целокупну организацију ове комеморативне активности веома успешно осмислио је председник Удружења ветерана ПЈП Саша Пантелић са својим сарадницима.

СУБНОР Србије представљали су председник СУБНОР-а Ваљево Рајко Милинковић, секретар Витомир Митровић и изасланик председника Станислав Рескушић.

03.12.2022