ВЕЧНО ЋЕ ЖИВЕТИ У НАШЕМ СЕЋАЊУ

И овог 20. септембра у Земуну положени су венци и одржан комеморативни скуп поводом годишњице злочина на Коранском мосту у Карловцу у Хрватској.

Дана 21. септембра 1991. године усташки злочинци су на зверски начин заклали 13 припадника ЈНА бораца чувене касарне Логориште у Карловцу.

О том злочину и херојској борби малобројних браниоца касарне Логориште који су 75 дана били у блокади водећи даноноћно борбе у немогућим условима са много бројнијим усташама, веома емотивно говорио је пуковник Бора Ерцеговац ратни командант касарне Логориште, заменик председника СУБНОР Србије и председник СУБНОР Београда.

Своје песме о овом злочину читали су Бојана Вучић и пуковник Милош Крнета, а женска певачка група Кордун отпевала је пар тужних песама.

Поред чланова СУБНОР-а, скупу су присуствовали и неки од чланова породица страдалих, народни посланик Линта Миодраг, председник Скупштине општине Земун, делегације кордунашких удружења, бројни кордунаши и грађани Земуна. Удружење бораца Логоришта 1991, који је колективни члан СУБНОР Београда, успешно је организовало овај скуп.

Нека је вечна слава борцима Логоришта.