САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816403Укупно посета:
  • 2553709Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПРАВА БОРАЦА ПО НОВОМ ЗАКОНУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је о Нацрту законa о правима бораца,  војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова породица, са представницима удружења бораца и ратних војних инвалида, породица палих бораца, цивилних инвалида рата, бораца НОР, као и са представницима удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.

Брнабић је на састанку истакла да нови закон неће ускратити ниједно постојеће право које имају корисници из поменутих категорија, и нагласила да ће тај закон бити у њиховој служби, како би се обезбедиле додатне могућности.

Коначно имамо један закон који ће помоћи вама као корисницима да знате шта вам је све на располагању, транспарентније и на једном месту, подвукла је она.

Према њеним речима, јавна расправа спроведена је у 13 градова у Србији како бисмо чули сва мишљења и направили закон који задовољава потребе свих корисника који су обухваћени овим документом.

Она је додала да сви они који су се борили за нашу земљу и дали допринос у очувању историје и традиције не смеју бити заборављени.

Влада ће, како је поручила, наставити да посвећује посебну пажњу и унапређује статус ове категорије грађана и њихових породица, трудећи се да им обезбеди све оно што заслужују.

Састанку су присуствовали и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и помоћник министра Зоран Милошевић.

У име СУБНОР-а Србије састанку је присуствовао заменик председника Видосав Ковачевић.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
06:2418:38 CEST
ПетСубНед
min 5°C
21/7°C
26/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.