Влада Републике Србије

ПРАВА БОРАЦА ПО НОВОМ ЗАКОНУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је о Нацрту законa о правима бораца,  војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова породица, са представницима удружења бораца и ратних војних инвалида, породица палих бораца, цивилних инвалида рата, бораца НОР, као и са представницима удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.

Брнабић је на састанку истакла да нови закон неће ускратити ниједно постојеће право које имају корисници из поменутих категорија, и нагласила да ће тај закон бити у њиховој служби, како би се обезбедиле додатне могућности.

Коначно имамо један закон који ће помоћи вама као корисницима да знате шта вам је све на располагању, транспарентније и на једном месту, подвукла је она.

Према њеним речима, јавна расправа спроведена је у 13 градова у Србији како бисмо чули сва мишљења и направили закон који задовољава потребе свих корисника који су обухваћени овим документом.

Она је додала да сви они који су се борили за нашу земљу и дали допринос у очувању историје и традиције не смеју бити заборављени.

Влада ће, како је поручила, наставити да посвећује посебну пажњу и унапређује статус ове категорије грађана и њихових породица, трудећи се да им обезбеди све оно што заслужују.

Састанку су присуствовали и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и помоћник министра Зоран Милошевић.

У име СУБНОР-а Србије састанку је присуствовао заменик председника Видосав Ковачевић.