САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 843795Укупно посета:
  • 2617990Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

РУШИТЕЉИ ПРОТИВ ГРАДИТЕЉА

пише: Душан Чукић

Имао сам за протекло време по невољи прилику да на појединим ТВ екранима видим кaкo недоказани скоројевићи славе противнике антифашизма, слободарства, рушитеље што су устали против градитеља, па чак Седми јул 1941. срамно предлажу да се озваничи као „дан почетка страдања Србије“.

Подсетило ме то на крај деведесетих кад су готово у сваком селу активисти лажних демократа успевали да уз лавор на прозору као антену успоставе локалну радио станицу добијену новцем скривеним, на пример, у дипломатској пошти британске амбасаде, па су прљавом пропагандом ширили општу штету.

И ових дана, само на модернији начин, хушка се да хаос овлада да би тамо неки опозиционари уграбили власт за које избори нису меродавни већ улица и непрестане провокације.

У исто време шири се лажна слика о историјским временима, па тако неки млађани историчар тврди упорно са неких од изђикалих ТВ екрана да Седми јул треба прогласити „даном страдања српског народа“. На такве ступидарије ретко ко одговори, али наш народ, као увек, достојанствено се окупља у Белој Цркви и одаје почаст слободарској традицији Србије. „Борац“ је забележио у прошлом броју да је председник Општине Крупањ Иван Исаиловић у говору, пред масом људи окупљених из свих крајева наше отаџбине, одушевљено поздравио СУБНОР Србије што организује многе манифестације у част храбрих бораца који су прославили нашу земљу и у редовима антифашистичке Европе.

А СУБНОР Србије, са 130.000 чланова, носилац часног Сретењског ордена Републике Србије и других признања, препознат и у Европи као државотворна, патриотска, народноослободилачка, антифашистичка организација, неће ни за стопу одустати од дугогодишње борбе за јединство и даљи развој наше отаџбине.

Рушитељи нису никад могли да победе градитеље. Недоказани скоројевићи, који због власти продају и веру за вечеру, неће успети у покушајима да сејањем хаоса поремете пут којим је Република Србија чврсто кренула напред.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.