О томе је реч

РУШИТЕЉИ ПРОТИВ ГРАДИТЕЉА

пише: Душан Чукић

Имао сам за протекло време по невољи прилику да на појединим ТВ екранима видим кaкo недоказани скоројевићи славе противнике антифашизма, слободарства, рушитеље што су устали против градитеља, па чак Седми јул 1941. срамно предлажу да се озваничи као „дан почетка страдања Србије“.

Подсетило ме то на крај деведесетих кад су готово у сваком селу активисти лажних демократа успевали да уз лавор на прозору као антену успоставе локалну радио станицу добијену новцем скривеним, на пример, у дипломатској пошти британске амбасаде, па су прљавом пропагандом ширили општу штету.

И ових дана, само на модернији начин, хушка се да хаос овлада да би тамо неки опозиционари уграбили власт за које избори нису меродавни већ улица и непрестане провокације.

У исто време шири се лажна слика о историјским временима, па тако неки млађани историчар тврди упорно са неких од изђикалих ТВ екрана да Седми јул треба прогласити „даном страдања српског народа“. На такве ступидарије ретко ко одговори, али наш народ, као увек, достојанствено се окупља у Белој Цркви и одаје почаст слободарској традицији Србије. „Борац“ је забележио у прошлом броју да је председник Општине Крупањ Иван Исаиловић у говору, пред масом људи окупљених из свих крајева наше отаџбине, одушевљено поздравио СУБНОР Србије што организује многе манифестације у част храбрих бораца који су прославили нашу земљу и у редовима антифашистичке Европе.

А СУБНОР Србије, са 130.000 чланова, носилац часног Сретењског ордена Републике Србије и других признања, препознат и у Европи као државотворна, патриотска, народноослободилачка, антифашистичка организација, неће ни за стопу одустати од дугогодишње борбе за јединство и даљи развој наше отаџбине.

Рушитељи нису никад могли да победе градитеље. Недоказани скоројевићи, који због власти продају и веру за вечеру, неће успети у покушајима да сејањем хаоса поремете пут којим је Република Србија чврсто кренула напред.