САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 870884Укупно посета:
  • 2666619Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДОГОВОР СА МИНИСТРОМ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије, Александар Вулин састао се у Палати „Србија“ са председником СУБНОР-а проф. др Миодрагом Зечевићем и чланом Председништва СУБНОР-а Душаном Чукићем.

Делегација СУБНОР-а обавестила је министра Вулина о раду организације са више од 100.000 чланова и која је прерасла у широку антифашистичку организацију коју не чине само бивши партизани већ и њихови потомци, поштоваоци и сви што негују традицију и слободарство српског народа. Зечевић и Чукић су истакли да је СУБНОР део широког антифашистичког фронта у Европи и свету и оснивач и активан члан Међународне федерације бивших бораца и антифашиста (ФМАК), са седиштем у Паризу и Међународне федерације покрета отпора (ФИР), са седиштем у Берлину.

Министар Вулин и чланови делегације СУБНОР-а разговарали су и о наставку блиске сарадње у обележавању 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од завршетка Другог светског рата и ослобођење Србије од фашистичке окупације.

Једно реаговање на Влада Србије

  • pedjaza каже:

    Postoji nada da ministar Aleksandar Vulin, kao pripadnik i predsednik političke stranke koja baštini antifašističke ideje i pozitivna dostignuća iz perioda vladavine KPJ (SKJ) i Josipa Broza Tita (Pokreta socijalista), zaista doprinese unapređenju saradnje ministartva na čijem je čelu i Vlade Srbije, s jedne strane i SUBNOR-a Srbije, s druge strane.
    Obeležavanje sedamdesetogodišnjice pobede nad fašizmom, koje će biti naredne godine, u značajnoj meri može uticati na jačanje svesti građana o pogubnosti fašističke ideologije i značaju koji je antifafašistička borba imala, kako u našoj zemlji, tako i širom Evrope i sveta.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.