САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 869962Укупно посета:
 • 2665108Укупно прегледа:
 • 8Тренутно посетилаца:

ФАШИСТИ НЕЋЕ ПРОЋИ

Међу бројним противљењима чланова СУБНОР-а Србије на неприхватљиво понашање власти Републике Хрватске, стигло је и реаговање Покрајинског одбора Војводине:

„Поводом најновијих догађања у Хрватској и ослобађања кривице Алојзија Степинца, кардинала католичке цркве, осуђеног 1946. године од правосудних органа тадашње Југославије, због колаборантске, усташке и фашистичке НДХ и сарадње са немачким и италијанским окупаторским јединицама, СУБНОР АП Војводине и овим поводом, указује, као и раније, да се у свету, посебно у Европи па и у нашем региону, поново величају фашизам и нацизам.

Та одлука и одлука о ослобађању Бранимира Главаша, озлоглашеног усташе и србомрсца, је увредљива и срамна, посебно што је доноси правосуђе државе чланице Европске Уније. Подизање споменика Миру Барешићу, великом усташи и осведоченом злочинцу, за борце Војводине је срамно.

СУБНОР АП Војводине у име оних који су оставили животе у Јасеновцу, Јадовну, на Батини и Сремском фронту и другим стратиштима, у име оних који су сведоци погрома и злочина над српским народом, Јеврејима, Ромима и свим антифашистима, опомиње све оне што не знају или не желе да знају, да наша слобода нема цену, и да фашизам никада неће проћи.

Поново ћемо се борити разумом и вером, правдом и истином, подржавајући ставове Републике Србије и Републичког одбора СУБНОР Србије у осуди ових срамних одлука и призивања фашизма и мрачних сила Павелићевог усташког режима“ – стоји у поруци коју је потписао Светомир Атанацковић, председник Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине.

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Војводина

 • Lune каже:

  Danas,pukovnik JNA D.S, nije medju zivima, ali je pricao : ” kao mladic,pristupio sam partizanskom pokretu,bio sam borac Resavskog partizanskog odreda, nagledao sam se ratnih zlocina, Bugara,Nemaca, cetnika..nastupali smo, prema severu,potiskujuci nemce..stupili smo na tle, atar, sela Jasenovac, hvatala me je mucnina, teralo na povracanje, na prazan zeludac,ne samo mene i neke druge borce,u nozdrve nam se uvlacio miris ljudske krvi, gacali smo po lokvama ljudske krvi,do pola potkolenice..jednostavno, nam nije bilo jasno, sta je to, odakle toliko krvi…..”

 • pedjaza каже:

  Pokušaji da se u nekim Evropskim zemljama komunistička ideologija izjednači sa fašističkom, dovela je do negiranja antifašizma, budući da je poznato da su u najvećem delu svetu, a naročito na našim prostorima, komunisti bili najdosledniji, neretko i jedini istinski antifašistički borci.
  Decenijama posle Drugog svetskog rata, čitav miroljubivi svet se divio veličanstvenoj antifašističkoj borbi jugosloveskh partizana, predvođenih Komunističkom partijom Jugoslavije, sa Titom na čelu.
  SUBNOR Srbije odlučno stoji u odbrani istorisjke istine i ovim reagovanjem Pokrajnskog odbora Vojvodine, još jednom je pokazao da revizija istorije ne može imati prođu.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.