Војводина

И ПИЛОТИ СА НАМА

Удружење пилота и падобранаца АП Војводине одржало је редовну годишњу скупштину. Сала Клуба у Новом Саду бораца била је мала да прими све учеснике и госте, поштоваоце ратног ваздухопловства и противваздушне одбране, некада Југославије а сада Републике Србије.

Председник Удружења, Славољуб Михаиловић, поднео је извештај о раду, за протеклу 2012. годину, који је према свом садржају и активностима у години „Сто година српског ваздухопловства“ извршеним свим планираним задацима и активностима, оцењен веома успешним, у садашњој тешкој финансијској ситуацији.

Председник ПО СУБНОР-а АП Војводине, Светомир Атанацковић,посебно је предложио, да све секције сличне провијенције на подручју АП Војводине колективно се учлане у СУБНОР, јер то је једини начин да се очува идентитет оних снага које чувају и негују славне традиције ослободилачких ратова Србије и чувају и негују тековине остварене у одбрани земље.

Истакнута је веома добра сарадња ова два удружења. Предлог за колективно чланство једногласно је прихваћен, тако да је СУБНОР богатији новом квалитетном организацијом.