Агресија НАТО

ДОНЕСИТЕ  ЦВЕТ  ЗА  ЖРТВЕ!

Овај март је месец тужних сећања народа Србије. Прошло је четрнаест година од злочиначке НАТО агресије на нашу државу, а девет година од погрома, као последице западне политике да подржи шиптарске терористе, српског становништва на Косову и Метохији.

Пре четрнаест година је удружени НАТО без дозволе Савета безбедности ОУН и најаве и истинског оправданог повода напао нашу отаџбину и мучки, рушећи и убијајући из ваздуха све пред собом, од 24.марта до 10 јуна 1999, готово без преседана у свесткој историји и не прихватајући потом заслужену казну и презир, извршио злочиначку агресију на суверену државу и чланицу Уједињених нација, једну од оснивача на скупштини у америчком Сан Франциску одмах по заједничкој победи над фашизмом у Другом светском рату, само због тога што се дрзнула да брани своју слободу и независност.

Последице тог тешког злочина  нису минуле, осећају се на сваком кораку и на разне драстичне начине, а ни притисци, политички и остали, нису ни после толико година, на жалост, престали готово свакодневно.

Трпи и даље комплетна држава Србија, а посебно су у тешком положају њени становници српске и осталих националности на Косову и Метохији где живе у непрестаном страху за голи живот од Албанаца на доведеној власти.

Положај Срба и осталих, који не припадају етничкој већини, све је мање безбедан и поред присуства међународних снага којима се, по обичају и мимо договора, наметнуо НАТО са огромном америчком војном базом у Бондстилу. Помоћ тих страних командоса је увек била проблематична, а то се посебно видело 17. марта 2004. године кад су спокојно посматрали дивљање Шиптара. Тог дана је убијено 19, повређено 900, а протерано 4000 људи, запаљено око 800 српских, ромских и ашкалијских домова, срушено и оскрнављено 39 православних српских цркава и манастира. Зна се који си злочинци то учинили, али је међународна правда, гледајући свој геостратешки и економски интерес у потчињавању, остала слепа повинујући се пред налозима Вашингтона и Брисела као стожера такозване уједињене Европе.

У знак сећања на жртве, а и у жељи да се предвиди будућност, СУБНОР Србије је у чврстом заједништву и координацији са Београдским форумом за свет равноправних и Клубом генерала и адмирала, као колективним члановима, организовао више сусрета. Тако је већ Београдски форум у пуној дворани Руског дома, у Београду, одржао промоцију квалитетне и крајње аргументоване књиге ”Од Нирнберга до Хага”, о којој су говорили истакнути правници, историчари и политолози.

У Суботици ће се, у четвртак, 21. марта, са почетком у 18 часова, одржати промоција књиге ”Агресија НАТО – сумрак Запада”.

Посебно значајан догађај је предвиђен за суботу, 23. марта, у Београду.

У дворани Сава центра, са почетком у 11 часова, одржаће се округли сто о теми ”Од агресије до сецесије”. Говориће истакнути јавни, културни, политички радници из наше земље и гости из иностранства, као и представници дипломатског кора.

У недељу, 24. марта, у 10 часова и 30 минута, у Ташмајданском парку у Београду, биће положено цвеће на споменик настрадалој деци у натовском дивљачком бомбардовању током агресије 1999. године.

Истог дана, у недељу 24.марта, у 12 часова, представници СУБНОР-а Србије, Београдског форума и Клуба генерала и адмирала положиће цвеће у парку Ушће, на споменик Вечни пламен као симболу отпора свим завојевачима.

СУБНОР СРБИЈЕ ПОЗИВА ЧЛАНОВЕ, ПРИЈАТЕЉЕ, АНТИФАШИСТЕ, СВЕ ЉУДЕ ДОБРЕ ВОЉЕ, ДА СЕ У НЕДЕЉУ, 24.МАРТА, У БЕОГРАДУ, ПРИДРУЖЕ ОДАВАЊУ ПОШТЕ ЖРТВАМА НАТОВСКЕ АГРЕСИЈЕ!