САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869830Укупно посета:
  • 2664869Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

СУБНОР ТРАЖИ  ЗАСЛУЖЕНИ  ДРУШТВЕНИ  СТАТУС

Изборна скупштина СУБНОР-а Врање одржана је симболично на 103. годишњицу Колубарске битке и величанствене победе наше војске над Аустро-Угарском освајачком армадом.

О том значајном датуму говорио је Мирољуб Стојчић, председник Окружног одбора СУБНОР-а Пчињског округа и председавајући Скупштине СУБНОР-а Србије.

Председник Градског одбора Стојан Младеновић посебно је говорио о успешној сарадњи са органима и организацијама на локалном нивоу, са Републичким одбором СУБНОР-а Србије, са бројним удружењима и средствима информисања. Истакао је да је СУБНОР Врања имао изузетно богату активност на неговању слободарских традиција, одржавању и изградњи спомен-обележја и бризи о члановима. Посебно се осврнуо на прилагођавање активности савременим потребама, доброј кадровској политици и укључивању великог броја нових чланова, посебно младих.

Прегледана је и сређена архивска грађа, Клуб бораца претворен у поставку „Историја за незаборав“, формирана библиотека са око хиљаду наслова и обављени други важни послови. Учесницима изборне Скупштине представљена су и програмска опредељења за наредне четори године, која ће бити е дефинисана годишњим плановима.

Члан Председништва Миодраг Марковић говорио је о крупним резултатима у области информисања и издавачке делатности. СУБНОР Врања издао је пет књига, а круна је монографија „70 година Савеза бораца Врања“. Поред тога, седам промоција књига, снимљена су и два документарна филма, организоване две изложбе и два литерарна конкурса. Поред редовних гостовања на регионалној „РТВ Врање, као и локалних телевизија Врањска плус и Ритам“, о врањској борачкој организацији и „РТВ Фокус“ објављено је на You Tube 92 прилога са преко 25 сати садржаја; у листу „Борац“ СУБНОР-а Србије објављено је 28 текстова, а на његовом порталу 70 текстова и чак 294 фотографија.

О изради водича кроз историјску поставку ослободилачких ратова Србије говорио је професор историје Ненад Стојиљковић, а Станиша Стошић о узурпацији пословних просторија СУБНОР-а у Врањској Бањи и току судског поступка за враћање власништва.

О раду одбора СУБНОР-а у Градској општини Врањска Бања говорио је Станко Петковић. Скупштини се обратила и Евдокија Станковић Митић која је говорила у име новопримљених преко 150 чланова у 2017. години и њиховој улози, пре свега младих, у реализацији будућих задатака.

Председник Окружног одбора Мирољуб Стојчић и председавајући Скупштине СУБНОР-а Србије посебно је нагласио као наредне задатке кадровско јачање и подмлађивање СУБНОР-а.

Поздрављена је упорна борба СУБНОР-а Србије за враћање заслуженог друштвеног статуса СУБНОР-а у друштву на начин који сето примењује, некд коднас, а сада у свим европским државама које искрено негују антифашизам као цивилизацијску константу.

Скупштина је усвојила једногласно сва изборна документа, изабрала Градски одбор од 35 чланова, Председништво од 15 чланова. За председника је поново изабран Стојан Младеновић, који је и у претходном периоду имао веома добре резултате.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.